De ce „Civilizatia gândurilor”?

             Când ne ducem la circ pentru a vedea animale dresate, vedem de fapt animale ce execută mici programe gândite şi impuse de către om. De fapt, la circ, vedem animalele a căror voinţă, altfel controlată de legile instinctelor ce le conduc întreaga viaţă, se supune instrucţiunilor inteligenţei omului. Şi sunt o sumedenie de astfel de animale: de la şoricei la păsări, de la pisici şi câini la cai, de la urşi la tigri, lei sau elefanţi!Să nu ne gândim oare că şi omul – ce este sută la sută un animal – este,  într-un fel anume, ‘dresat’? De cine? De instrucţiunile cui ascultă el? Desigur, ascultă de gândurile care-i domină şi conduc viaţa. Gânduri emanate de inteligenţa din mintea lui.           

              Uită-te într-o intersecţie aglomerată la oamenii ce trec grăbiţi şi îngânduraţi prin ea şi încearcă să vezi că fiecare din acţiunile lor este rezultatul voinţei unor gânduri. Fiecare dintre ei execută comenzi ale gândurilor personale ori trasate de alţii. Cu toţii trăiesc, parcă, într-o lume de gânduri interioare. De gânduri care se zbat şi se luptă între ele, în fiecare clipă, să controleze ‘cârma voinţei’ purtătorului lor.           

                Neputând ‘vedea’ gândurile, percepem lumea la suprafaţa ei, văzând doar oamenii. Dar uite, cel de la volanul autobuzului are gândurile lui care îl ghidează pe traseu, iar condusul propriu-zis este făcut ţinând cont de alte gânduri ce-l conduc atât printre ceilalţi participanţi la trafic, cât şi printre regulile de circulaţie.Cei doi oameni care vorbesc mergând pe trotuar schimbă de  fapt gânduri transformate în unde sonore ce trec de la unul la celălalt. Un al treilea primeşte şi trimite gânduri, transformate în unde electromagnetice, vorbind la telefon. Un altul le preia de pe afişe: gânduri ţintuite vizibil pe panouri ce ‘strigă’ câte un mesaj trecătorului care le priveşte.Hoţul, ce ţine în mână poşeta recent smulsă, ascultă de un singur gând: să alerge din răsputeri până i se va pierde urma; în acelaşi timp, femeia, care ţipă ca din gură de şarpe, o face trimiţând gânduri-cereri de ajutor către trecători.               

                Chiar şi cel care, cuprins de remuşcări sau de deznădejde, încearcă să se arunce pe fereastră o va face împins fiind de la spate de gânduri. Iar cel care-l va împinge propriu-zis este gândul: „Hai, sări acum!”…

               

                  Cercetătorul care tocmai a coborât din autobuz este zorit înspre laborator de gândurile sosite în mintea lui încă dis-de-dimineaţă, nerăbdătoare să organizeze materia după voinţa şi intenţiile lor.Autobuzul vine dinspre aeroportul unde agentul de la poarta de îmbarcare potrivea gândurile memorate în mintea sa, peste figurile şi comportamentele celor ce se îmbarcau în avion, pentru a descoperi existenţa sau inexistenţa unui anumit gând, ascuns adânc în mintea lor. Căuta posibili terorişti… Căuta gânduri rele infiltrate în minţile posibililor executanţi, ascunşi printre cei înşiraţi la rând. Gândurile şoferului de autobuz închid uşile şi pornesc spre următoarea staţie, lăsând să se vadă taraba lângă care vânzătorul ambulant stă, ţintuit de gândul încasărilor ce vor urma în pauza şcolii din apropiere, spre care se îndreaptă, tot îngânduraţi, câţiva elevi care au de susţinut un examen. Prin mintea lor circulă rapid gândurile ce conţin informaţiile memorate.

              Dacă te ‘uiţi’, mai de aproape, în mintea dispecerului care stă în intersecţie dirijând circulaţia, vei avea senzaţia că vezi o ‘gară’ pentru gânduri. Vin, se combină cu altele şi pleacă mai departe.               Ceea ce vezi tu, cel care îi priveşti, este mai mult decât o intersecţie înţesată de oameni, este o intersecţie înţesată de gânduri.

Este o intersecţie a gândurilor ce ne conduc acţiunile. Este lumea noastră adevărată.

Singura care supravietuieste vietii indivizilor si a generatiilor. ‘Imparatia Cerurilor’…”

Reclame
Published in: on aprilie 16, 2007 at 8:40 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://civilizatiainilor.wordpress.com/2007/04/16/de-ce-civilizatia-gandurilor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: