Un prim răspuns

       Dacă, după cele ce aţi citit în pagina „Patru situaţii, sau cine este Dumnezeu…”, gândiţi că l-aţi văzut pe Dumnezeu, atunci veţi fi de acord cu cele ce spun acum:     noi, gândurile inteligente + conştiinţa, adică ceea ce face diferenţa dintre om şi trupul animal al omului, sau oricare alt animal, avem numele de familie INTELIGENŢA, iar prenumele taţilor, bunicilor şi străbunicilor noştrii sunt instinctul, informaţiile genetice şi legile universale. Suntem nepotul unei mari familii ce organizează şi guvernează materia.

 

 

    Observ că :

 

 

      – furnica, luată ca insectă, se află pe o scara evolutiva, undeva deasupra regnului vegetal si sub cel animal, da?

 

 

      – muşuroiul de furnici, (organizat exact ca societatea umană – cu regină, soldaţi, doici, lucrători, prizonieri de război ce cultivă ciuperci ptr muşuroi, cu expedţtii de cucerire, cu poduri de trupuri formate după regulile geniştilor militari, etc) se află nu între ci direct alături de societatea umana, peste câini, pisici, cai, cimpanzei, gorile (apropo, 1,24% este diferenţa genetică între om şi cimpanzeu, şi nici o diferenţă depistabilă în laborator a sângelui om/gorila!!!).   

 

 

 

     Şi acum vă întreb: dacă furnica organizată raţional într-un muşuroi o face să urce „ierarhic” lângă om, omul RESPONSABIL şi organizat raţional în societatea RESPONSABILĂ, ce poate forma? Ceva multiplicat prin diferenţa dintre un om şi o furnică, da? Realizaţi imensitatea acestei entitaţi? Este o entitate ce poate crea şi distruge viaţa, ce poate zbura pe alte planete ducând acolo sămânţa inteligenţei, işi poate prelungi viaţa, scapa de moarte. Îşi poate chiar modifica trupul (genetic).  

 

 

 

     Eu unul nu mai văd, în universul nostru topit şi îngheţat, un alt Dumnezeu, decât cel indicat în sfintele scripturi:”Dumnezeu e în voi„.

 

 

 

      Practic, aceeaşi Raţiune Creatoare – Dumnezeu crează, prin noua sa formă, aceea de om, mult mai exact şi mai performant. Şi dacă vreţi, diferenţa între performanţele de zbor (cosmice) ale unei păsări şi ale navetei spaţiale, arată cel mai bine diferenţa între cele două moduri ale creaţiei: natural evolutive faţă de cea prin „instrumentul” societate umană. Ambele, reale şi aflate nu în contradicţie ci în succesiune evolutivă.

 

 

 

     Mai departe, tot aşa cum o furnică nu înseamna nimic prin comparaţie cu muşuroiul organizat şi unit, cum o celulă nu înseamnă nimic dincolo de trupul pe care-l formează, tot aşa nici omul nu valorează cât societatea umană pe care o formează, de la apariţia ei şi până azi. Dacă azi beneficiem de ajutor medical în cazul unui accident auto, să spunem, beneficiem de rodul muncii a generaţii şi generaţii de oameni: ambulanţa, spitalul, instrumentele medicale, medicamentele, şi nu în ultimul rând, de doctori. Mai exact de conoştinţele lor, purtate şi îmbunătăţite din generaţie în generaţie, peste timp. Toate acestea arată importanţa unirii oamenilor. A puterilor lor. A puterii minţii colective…

 

 

 

    Sigur, toate acestea duc spre un gând poate mai greu de acceptat: dacă societatea umană responsabilă şi unită l-ar forma pe Dumnezeu, ca şi treaptă superioară a organizării materiei în universul nostru, înseamnă că Dumnezeu este în formare! Pentru că şi societatea este departe de a fi o entitate responsabilă, întocmai cum este un muşuroi de furnici. Adică, nu numai că entitatea Dumnezeu nu este o fiinţă supranaturală care stă cu ochii pe noi, ci, mai degrabă, nu este pe deplin, încă, formată.

 

 

 

    Aşa putem înţelege şi de ce, chemându-l pe Dumnezeu în ajutor, spre dezamăgirea multora, acesta nu s-a prezentat. Ne-au venit, în schimb: medicii, justiţia, legile, inginerii, inventatorii… Societatea responsabilă organizată raţional.Aşa putem înţelege corect fenomenul de reâncarnare, ca fiind transmiterea conoştinţelor, a ideilor, a gândurilor, din generatie în generatie. A spiritului geniului uman (De pildă învierea lui Iisus: spiritul său „inviat” în minţile creştinilor). A inspiraţiei ca un foc ce a aprins minţile generaţiilor succesive… Nu vei mai vedea oamenii care au schimbat destinul omenirii ca simplii indivizi ce au acţionat după cum au dorit ei, ci ca pe nişte repere ale unor direcţii de evoluţie a spiritului inteligent din univers…

 

 

    Aşa putem înţelege pe Adam ca fiind inteligenţa ce a pătruns în mintea animalului trezit astfel la conştiinţă (şi nu primul bărbat, acesta, alături de femeie, fuseseră deja creaţi din ziua a şasea), pe Eva nu ca prima femeie ci ca mecanismul transmiterii cunoştinţelor din generaţie în generaţie (şcoala, o bucată ruptă din societate, o „coastă” scoasă din Adam).

    Aşa putem să ne răspundem la prima noastră întrebare existenţială, „cine suntem?”: nu un produs final al creaţiei ori al evoluţiei, ci o za – cea mai importantă de până acum, este adevărat – dintr-un lanţ al evoluţiei unei entităţi raţionale şi inteligente, denumite de om, Dumnezeu! Evoluţia omului formând doar un fragment limitat din evoluţia Raţiunii Creatoare – Dumnezeu. Cum spuneam, o simplă za dintr-un lung lanţ, aflat încă în formare.

    Realizând acestea toate, vei putea să-ţi explici nu mult şi nu puţin din ceea ce ne înconjoară, ci aproape tot…

    Iar în această carte, aceasta am încercat să fac.

Reclame
Published in: on aprilie 11, 2007 at 7:40 pm  Comments (87)  

The URI to TrackBack this entry is: https://civilizatiainilor.wordpress.com/2007/04/11/un-prim-raspuns/trackback/

RSS feed for comments on this post.

87 comentariiLasă un comentariu

 1. Iar gresesti si imi pare rau dar nu ai dreptate!
  Crezi ca daca nu existau medici si atatea inventii omenirea ar fi disparut?
  Eu iti scriu ca pamantul ar fi aratat cu mult mai bine si omenirea ar fi fost mult mai apropiata de DUMNEZEU!
  Omul de azi polueaza pamantul si strica nu numai din punct de vedere material dar si spiritual tot ceea ce a fost creiat de DUMNEZEU.
  Ce parere ai despre distrugerile pe care le-au facut si le mai fac chiar azi asa zisii „oameni civilizati” in zonele virgine ale planetei?!? Unde a aparut civilizatia a aparut si foametea si o sumedenie de boli care nu existau in acele zone virgine ale pamantului.
  Ai putea sa-mi reprosezi ca eu insumi ma folosesc de internet,de paracetamolul pe care il iau in caz de gripa,etc…;eu sunt insa constient ca trebuie sa revenim la credinta ca Dumnezeu exista si mai mult sa incepem sa respectam cele Zece Porunci transmise prin Moise poporului ales,poporului evreu si mai ales sa nu mai mancam carne, iar vegetalele sa le mancam crude,adica asa cum le-a copt Dumnezeu ,sau uscate ori congelate, si mai ales sa nu le modificam genetic.Cei ce coc si fierb vegetalele fac voia lui mamona si de aceea se inbolnavesc si transmit bolile si celor sanatosi.
  Am 62 de ani si nu folosesc decat paracetamol in caz de gripa,pentru ca in tinerete pana la 38 de ani am folosit abuziv aspirina si am mancat gresit.
  Din pacate oamenii de azi sunt deja modificati genetic cu ajutorul slujitorilor lui mamona care au facut inventii de orice fel si medicamentele artificiale.
  Hipocrate a zis:”Faceti din leacuri alimente si din alimente leacuri”.La 38 de ani m-am inbolnavit grav dar m-am vindecat in sase luni mancand asa cum zice DUMNEZEU in Vechiul Testament,”Facerea”,cap.1,versetele 27,28,29,30.Versetul 30 se refera la hrana animalelor si sigur ai sa ma intrebi:”De ce lupul mananca oi?”
  Si eu iti scriu ca la inceput oamenii si animalele mancau ceea ce DUMNEZEU le-a zis dar mamona cu voia lui DUMNEZEU ne-a mai ispitit pentru avedea ce o sa facem noi oamenii.Iar noi ne-am luat dupa lup,leu si vai de noi va fi daca vom continua sa mancam carne.
  Mananci carne?Raspunde?
  Si totusi avem voie sa mancam carne; stii cand?Raspunde?

  NIHIL SINE DEO!

 2. „Iar gresesti si imi pare rau dar nu ai dreptate!
  Crezi ca daca nu existau medici si atatea inventii omenirea ar fi disparut?”
  Nu ar fi disparut, dar nici nu ar fi trait 80 de ani, Socrate.
  Uite, da un search pe internet sa afli bolile de care mai ieri inca se murea fara nici o sansa.
  Iti spun eu cateva: o infectie la masea, orice rana infectata, apendicita, pneumonie, diabet, sifilis, malarie…. Din orice se murea. Scurt.
  Gandeste-te la vaccinele care le fac copii, si ai sa intelegi daca Dumnezeu actioneaza sau nu prin medici…

  „Omul de azi polueaza pamantul si strica nu numai din punct de vedere material dar si spiritual tot ceea ce a fost creiat de DUMNEZEU.
  Ce parere ai despre distrugerile pe care le-au facut si le mai fac chiar azi asa zisii “oameni civilizati” in zonele virgine ale planetei?!? Unde a aparut civilizatia a aparut si foametea si o sumedenie de boli care nu existau in acele zone virgine ale pamantului.”

  Asa este! Asta este si durerea mea. Dar, Socrate, vezi tu, asta se intampla pentru ca in sistemul tau, pomul cunostintei binelui si raului face mere!
  Si nu inseamna discernamant! Nu, pentru ca noi nu avem voie sa gandim…
  Paracetamolol tau iti face bine, daca iei cat trebuie, dar te omoara, daca iei cateva cutii. Este de vina paracetamolul sau lipsa de discernamant?
  Pardon, de mere…
  Focul face bine cand te incalzeste si rau cand un iresponsabil da foc la padure. Apa este indispensabila chiar, vietii, dar asta nu a impiedicat-o sa inece pe ‘aventurierii’ lipsiti de discernamant. Si o masina te ajuta, sa ajungi mai repede in sala de operatii a spitalului de urgenta.Daca nu conduci iresponsabil. Si descatusarea atomului este un rod benefic din ‘pomii Raiului’, daca nu construiesti bombe atomice pentru a le arunca inspre semenii tai. Poate ca si o bomba si-ar dovedi utilitatea, daca ar detona un asteroid care ar ameninta viata pe pamant… Sau dinamita care in loc sa sfarme piatra, sfarma vieti!
  Vezi tu, Socrate, nu ti se pare ciudat ca Premiul Nobel este dat de inventatorul dinamitei? Nu vezi aici adevaratul pom al cunostintei raului si binelui?…

  „Mananci carne?Raspunde?”
  Da, mananc carne, dar ma gandesc deseori ca daca omenirea ar hotara general sa nu mai mancam, sincer, m-as bucura. De unul singur, cu atatea ‘ispite’ in farfurii, nu cred ca mi-ar fi bine…

  „Si totusi avem voie sa mancam carne; stii cand?Raspunde? ” Voie, Socrate? Medical sau… textual?

  „eu sunt insa constient ca trebuie sa revenim la credinta ca Dumnezeu exista ” Cum o faci tu, Socrate, povestind minunatilor tineri de astazi, conectati intre ei prin internet, despre faptul ca Eva este facuta din coasta lui Adam?…

  Daca pot sa spun ca am o misiune si un tel in viata, acesta simt ca este, Socrate: sa aduc oamenii inapoi la credinta! Prin cele doua carti ale mele, asta am incercat sa fac, doar ca dupa cum vad, nu pot fi ‘citite’ asa de usor cum mi-a fost mie sa le scriu.
  Si asta pentru ca inspiratia mi-a tinut creionul din mana.
  Inspiratia adevarului si a binelui…

 3. Pentru ca nu mai am prea mult timp la dispozitie iti scriu doar atat ca :
  – la inceputuri oamenii traiau un timp de aproape zece ori mai mare si traiau mai bine decat azi.Plantele au fost modificate genetic,animalele si oamenii la fel.Am auzit ca deja a fost clonat si un om.Vai,vai,vai de noi! DUMNEZEULE te rog opreste urgiile lui satan si a acolitilor sai!
  – Ce sunt microbii si de cate feluri sunt?Raspunde! Datorita asa zisei „civilizatii” a fost distrus echilbrul minunat creiat la inceput de DUMNEZEU si suntem azi dependenti de mizerabila aceasta de asa zisa „civilizatie”. Daca am avea credinta cat un bob de mustar chiar de ni s-ar da otrava sa mancam si nu am muri.
  – in sistemul tau, pomul cunostintei binelui si raului face mere putrede ca inventiile revelate de la satan cu voia lui DUMNEZEU.Citeste „Cartea lui Iov”,caci la mari incercari suntem pusi de aproape 2000 de ani de cand DUMNEZEU nu a mai trimis nici un prooroc pe pamant.Vai si amar de noi cand va veni din nou Ilie.Cine este Ilie?Raspunde!
  -Citeste Vechiul Testament,”Iesirea”,cap. 12,versetele 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27 precum si „Deuteronomul”,cap.16,versetele 1,2,3,4,5,6,7,8 pentru a vedea ce carne si cand trebuie sa o mancam.
  -Carnea caror animale mananci?Raspunde!Si eu iti voi scrie daca e bine sau nu sa mananci acea carne.
  -Ai dat exemplu cu apa care ii ineaca pe marinari uneori.Ce crezi ca a fost potopul?Raspunde!
  -Cum explici pieirea Sodomei si a Gomorei?Raspunde!
  -Asa cum gandesti in sistemul tau tu nu ii aduci pe oameni la dreapta credinta ci la o credinta atee ,iar inspiratia ta vine de la satan care, cu voia lui DUMNEZEU,te induce intr-o profunda eroare.Trezeste-te pana nu va fi prea tarziu!

  Pace mie pacatosul si lumii!Amin!

  NIHIL SINE DEO!

 4. „Ai dat exemplu cu apa care ii ineaca pe marinari uneori.Ce crezi ca a fost potopul?Raspunde!”

  Am sa-ti raspund, desi cu sentimentul clar ca raspund intr-o limba straina, cel putin pentru tine.
  Uite, potopul:

  Varianta 1. Ia Noe o unealta de piatra (caci, ca timp, potopul se incadreaza, in epoca de piatra) si incepe sa taie copacii cei mai falnici,dupa care le da jos ramurile, ii decojeste, iar mai apoi incepe, cu piatra din mana, sa
  ii taie pe lungime formand dulapi perfect trasi pe cele patru fete.
  Apoi, de unul singur ii curbeaza, si incepe sa-i monteze. Sincer, nu stiu ce a folosit in loc de cuie si suruburi, dar ce conteaza, doar asa scrie, nu?
  Dupa ce a terminat, face repede niste smoala, pentru a smoli corabia, asa cum sunau instructiunile.
  [Ca paranteza, am cautat pe internet(=instrumentul Diavolului),(http://www.maritime.org/conf/conf-kaye-tar.htm) modul producerii smoalei, si am vazut un intreg proces industrial de distilare in cuptoare speciale a petrolului! Dar ce mai conteaza? Doar a reusit, nu? Asa scrie!
  Apoi a luat Noe cate un exemplar din fiecare specie, de la microorganisme la elefanti, de la pesti (care s-ar fi inecat in apa de ploaie, nu-i asa?) la fluturi.
  Apropo, daca pestii se inecau, plantele ce or fi facut sub ape atatea zile, caci nu am vazut scris sa fi colectat si cate doua plante, sau macar cate o samanta?
  Au stat ei cuminti si pentru ca nu se vedea pe fereastra daca mai este apa sau nu sub corabie, a trimis un corb, iar apoi un porumbel…
  Sigur, nu trebuie sa ne intrebam de ce toata aceasta productie, cand era foarte simplu pentru Dumnezeu, sa mai faca inca o data, si intr-o singura zi, sau doua, mai toate animalele, inclusiv pe oameni. Si, de data asta, asa cum trebuie, nu cu probleme atat de grave incat sa trebuiasca sa fie anihilati!

  Varianta a doua.
  Disponibila pe internet…
  ” noua arca a lui Noe, dar pentru plante
  Oamenii de stiinta si autoritatile norvegiene se pregatesc sa inceapa constructia unei imense Arce a lui Noe, de data aceasta pentru vegetale. Este un fel de buncar atomic care va pastra seminte ale tuturor plantelor cunoscute. Vom avea astfel un fel de banca de seminte ascunsa bine, in interiorul unui munte, pe o insula din apropierea Polului Nord, transmite BBC.
  Constructia buncarului va incepe in martie, iar banca propriu-zisa de seminte va fi inaugurata in 2008. Guvernul norvegian va plati constructia, aproape cinci milioane de dolari. Banca de seminte internationala va avea suficient spatiu pentru a cuprinde trei milioane de tipuri de seminte. Colectarea si conservarea colectiei va fi organizata de Global Crop Diversity Trust. Proiectul arata destul de impresionant. Banca de seminte va fi construita in interiorul muntelui Spitsbergen, pe una din cele patru insule ale arhipelagului Svalbard, la 1.000 de kilometri la nord de Norvegia, destul de aproape de Polul Nord. Locatia a fost aleasa cu grija, dupa structura geologica, foarte scazuta de radiatii. In cele mai pesimiste dintre scenariile incalzirii globale, va ramine inca deasupra nivelului marii. Abilitatea semintelor de a-si pastra puterea germinativa dupa ce sint inghetate variaza foarte mult de la specie la specie. Unele supravietuiesc timp de 20-30 de ani. Altele, ca floarea soarelui sau cerealele pot supravietui sute de ani. Banca de seminte va functiona aproape fara interventia omului. Va fi controlata cel mult o data pe an pentru a verifica ca sistemul de racire functioneaza.

  Pe de alta parte, buncarul fiind scufundat in pamint inghetat, permafrost, chiar si in cazul unei defectiuni a sistemului de racire, semintele vor ramine inghetate.”

  Ce pot sa-ti mai spun, Socrate?
  Ca am citit luna trecuta intr-o revista de stiinta ca aceasta constructie este terminata deja, ca a costat 8 mil euro si ca adaposteste 9 mil mostre de seminte, pentru cateva mii de ani buni. Sau rai…

  Socrate citeste in Apocalipsa despre Gog si Magog, si apoi, cu ochii mintii, priveste-le pe cerul viitorului! Vor fi doua statii orbitale cu oameni si materiale genetice a tot ceea ce traieste pe planeta, inclusiv descoperiri si informatii. Pentru ca (dupa ce asteroidul ce ne este destinat ne va anihila pe noi, cei ce astazi spunem ca nu trebuie decat sa stam cu cartea de rugaciuni in mana pentru a ajunge in rai) cei putini si responsabili, contemporani noua, sa poata repopula totul, pentru ca efortul de creatie a Domnului sa nu fi fost in zadar…

  Dar, probabil ca nu m-ai putut urmari pana aici…

 5. Ca si ateii vad ca nu citesti cu atentie Biblia!?!
  Cum poti sa crezi ca DUMNEZEU este limitat in puterea sa?!?Fii sigur ca i-a dat lui Noe toate indicatiile si chiar ajutor in imbinarea scandurilor astfel incat arca sa reziste potopului.Potopul a fost global dar numai pentru poporul sau ales a fost catastrofal inecand si distrugand tot pe suprafete intinse.Potopul a fost hotarat de DUMNEZEU sa aiba loc in foarte scurta vreme ,
  timp in care Noe nu ar fi putut pleca pentru a-si pune la adapost familia sa decat daca ar fi construit arca care de fapt era cu mult mai simpla decat o corabie.
  In sistemul tau autocreiationist smoala este un instrument al diavolului.Atunci uraniul ce este?Eu iti scriu ca uraniul,fierul,smoala,aurul,diamantele,etc. au fost creiate pentru ispitirea noastra.Ce a facut omul cu toate aceste materiale intreaba-te si daca nu stii raspunsul,ti-l voi da eu.Nu pacatui si nu lua Cuvantul lui DUMNEZEU in ras;fii sigur ca pesti nu a luat Noe in arca.
  Iar nu ai ochi sa vezi?!?DUMNEZEU a vrut ca Noe sa fie martor la toata grozavia potopului si sa transmita urmasilor sai ca DUMNEZEU a vrut ca poporul sau ales sa nu mai pacatuiasca,caci desigur ar fi putut sa faca din nou totul in sase zile. Citeste „Facerea”,cap.6,versetul 21 si ai sa vezi ca Noe a luat si tot felul de mancare pentru el si animale.Ma uluiesti si m-ai convins ca esti de fapt ateu.
  Da sunt sigur ca un anumit timp semintele ar rezista si ar putea germina dar oare nu s-ar putea produce o eroare in structura lor dupa cateva generatii!?!
  Of ca tare iti mai plac inventiile si nu citesti Biblia.
  Stii cat timp si cum pot rezista semintele fara a fi congelate?Raspunde!Buncarul de care vorbesti poate oricand sa fie distrus caci acolo unde este munte poate oricand sa fie un hau cu voia lui DUMNEZEU.
  Octav nu te pune cu DUMNEZEU caci EL stie tot chiar si gandurile noastre si daca va vrea tot va distruge pamantul orice am inventa noi ca sa ne protejam de asteroizi sau de alte pericole.Eu ma tem ca il vor distruge cei ce fac bombe atomice sau alte inventii satanice de distrugere.Si iti mai scriu ca nimic nu se va intampla decat cu voia lui DUMNEZEU.
  -Ce sunt microbii si de cate feluri sunt?Raspunde!
  -Cine este Ilie?Raspunde!
  -Carnea caror animale mananci?Raspunde!
  -Cum explici pieirea Sodomei si a Gomorei?Raspunde!
  Daca esti bucuros sa dialogam raspunde la intrebari, dar eu cred ca te simti coplesit si nestiutor,de aceea nu raspunzi.

  Pace mie pacatosul si lumii!Amin!

  NIHIL SINE DEO!

 6. „Cum poti sa crezi ca DUMNEZEU este limitat in puterea sa?!?Fii sigur ca i-a dat lui Noe toate indicatiile si chiar ajutor in imbinarea scandurilor astfel incat arca sa reziste potopului.”

  Socrate, se pare ca pierzi esentialul.
  Pai potopul ce scop a avut?
  1. Pentru ca se inece toata suflarea de viata devenita pacatoasa(desi putea fi facuta sa dispara printr-un simplu gest de vointa al lui Dumnezeu, nu?)
  2. Pentru ca Noe sa se cazneasca sa construiasca arca? (nu putea fi facuta de asemenea, de catre Dumnezeu, tot asa, printr-un simplu gest de vointa?)

  Tu nu vezi ce aberatii rezulta din ceea ce ‘intelegi’ tu din Biblie?
  Adica tu nu poti vedea calea firesca? Nu era simplu si direct ca Dumnezeu sa faca sa dispara toate animalele mai putin cate doua exemplare si toti oamenii mai putin Noe si familia sa?
  Sincer, tu poti sa intelegi ce-ti spun?

  „Ca si ateii vad ca nu citesti cu atentie Biblia!?!”
  Socrate, te rog sa nu mai clasifici tu lumea, in atei si credinciosi.
  De ce?
  Pentru ca tu, spre exemplu si in opinia mea faci mai mult rau lui Dumnezeu decat ar face un ateu, om responsabil. Sa ma explic…
  Cei ce l-au condamnat pe Iisus la rastignire, au fost oameni credinciosi lui Dumnezeu, asa-i?
  Ei, dar pentru ca ei NU AU INTELES CUVANTUL DOMNULUI, au actionat impotriva fiului sau, condamnandu-l la moarte, facand astfel rau lui Dumnezeu.
  Daca printre acei sateni, atunci in timpul judecatii lui IIsus, exista un ateu care a stat pe camp, udand maslinii, NU A FACUT RAU lui Dumnezeu.
  Vreau sa iti ramana adanc tiparite in minte aceste vorbe, pentru ca NU MAI AVEM VOIE SA MAI GRESIM, bine?

  Si tristete ma cuprinde, Socrate, caci tocmai oamenii buni, credinciosii, practic ‘armata vointei’ lui Dumnezeu, lupta din rasputeri impotriva Sa!
  Crezand, gresit, ca fac bine!
  Dar ce bine sa faca parintele care refuza accesul medicului sa-i vindece copilul pe moarte, pe motiv ca medicina este satana? Ce poti sa-i mai spui unui asemenea parinte,cand refuza ajutorul vietii, si alege MOARTEA?
  Daca el nu intelege ca Dumnezeu inseamna viata si satana moartea…
  Si uite asa, TV-ul nu te ajuta sa te informezi, ptr ca este diavolul; radioul la fel; muzica, (uita-te pe forumuri) este satana; medicamentele = satana; tot de acolo, Uniunea Europeana este satata!!! tot ceea ce ne ajuta sa traim mai bine, mai mult, mai corect, mai responsabil, este, in conceptia credinciosilor adevarati, satana!!!
  Voi ati auzit de hotul care striga prindeti hotul? Ei,crede-ma, ca voua va striga, si Dumnezeu plange, pentru ca voi, lasandu-va inselati de minciuna si aberatii logice, il TRADATI!

  Nu am pretentia sa ma intelegi, dar tare bine ar fi daca ai face-o!

  „Octav nu te pune cu DUMNEZEU caci EL stie tot chiar si gandurile noastre si daca va vrea tot va distruge pamantul orice am inventa noi ca sa ne protejam de asteroizi sau de alte pericole”
  Vezi cum gresesti, Socrate? Tu nu intelegi ca Dumnezeu nu ne-a creat pentru a ne distruge?
  Ca Dumnezeu nu inseamna DISTRUGERE?
  CA Dumnezeu nu ‘va vrea sa ne distruga’, pentru ca Dumnezeu inseamna insasi VIATA?
  Si ca ne-a dat minte ca sa ne ferim de pericole?

  La intrebarile din final nu iti voi raspunde, Socrate, si mi se pare pueril sa spui:”dar eu cred ca te simti coplesit si nestiutor,de aceea nu raspunzi.”
  Si nu iti raspund pentru ca nu trecem mai departe, atata vreme cat nu vom lamuri capitolele deschise.
  Asa mi se pare rational.

  Spui tu:
  „Cum poti sa crezi ca DUMNEZEU este limitat in puterea sa?!?”
  Eu incep sa cred asta, pentru ca eu incep sa inteleg adevarata identitate a lui Dumnezeu.
  Dar tu, uite, spune-mi tu, daca satan (dracul cu coarne si coada din imaginatia ta) face ca cineva sa dea foc la o padure, sau sa omoare mai multi nevinovati, asta nu reprezinta o limitare in puterea lui Dumnezeu? De ce nu-l elimina Dumnezeu pe Satan? De ce nu ne face pe toti sa-l vedem pe satan? De ce nu ne face direct buni? Perfecti? De ce nu face o lume perfecta?
  Daca asta nu inseamna o limitare, atunci ce?

 7. DUMNEZEU a vrut ca cei neascultatori sa sufere inainte de a muri inecati ,desi stiau de la Noe ce va sa se intample si apoi acestia dupa ce au murit sa sufere in focul gheenei;si cum ti-am scris ,i-a ales pe Noe si familia sa fie martori. Caile lui DUMNEZEU numai EL le stie si numai EL alege cum si cand trebuie sa aiba loc un eveniment sau altul.Daca ai ochi sa vezi si daca ai urechi sa auzi vei intelege.
  Bine nu am sa te mai consider ateu ci liber cugetator.Esti de acord?
  Cei ce l-au rastignit pe Iisus nu erau credinciosi lui DUMNEZEU ci lui satan,dar ei ca si tine nu aveau ochi sa vada pe fiul lui DUMNEZEU incarnat ca om pentru mantuirea noastra si pentru eliberarea noastra de sub puterea lui satan.
  Iisus stia ,de la Tatal Ceresc-DUMNEZEU,ca va fi omorat prin rastignire tocmai ca prin aceasta inca o data sa desparta pe cei buni de cei rai.Tu unde vrei sa fii cu caprele la stanga sau cu oile la dreapta?Raspunde!
  Acel satean de care vorbesti tu era surd si orb si nu stia pe ce lume se afla ca multi cei din ziua de azi.
  Iti dau dreptate nu mai avem voie sa gresim!
  Scrie aici numele macar a unui om bun care a trait vreodata pe pamant sau care este bun si contemporan cu noi,caci eu ma consider un om rau,daca nu chiar foarte rau si pacatos.
  Nu sunt impotriva stiintei daca stiinta nu incalca poruncile si Legea lui DUMNEZEU.A face un transplant e una si a face o clonare este altceva.A face un altoi e una si a modifica genetic este altceva.
  Ai auzit de cazuri miraculoase de vindecare a multor oameni cand medicii nu mai dadeau nici o sansa de viata acestora?Cum iti explici?Raspunde!Caile lui DUMNEZEU sunt numai de EL stiute.Noi bajbaim,inventam, inovam,pentru ca ne inchinam la idoli si lui satan in loc sa vedem ca daca unui om ii este dat sa traiasca atunci acesta va trai cu voia lui DUMNEZEU fie ca ne ducem sau nu la medic.Medicamentele si interventiile medicilor sunt bune doar in cazuri grave si doar la urgenta si repet ca daca unui om ii este dat sa traiasca atunci acesta va trai cu voia lui DUMNEZEU fie ca ne ducem sau nu la medic ,fie ca luam sau nu medicamente.Ai inteles!?!
  O mare parte din ceea ce vedem la televizor,pe internet,in carti si chiar in moda barbatilor si a femeilor sunt indemnuri si ispite satanice.
  DUMNEZEU a distrus pe oameni prin potop si prin foc din cer Sodoma si Gomora atunci cand si cum a voit EL.DUMNEZEU va distruge o parte sau chiar toata omenirea atunci cand si cum va hotari EL.De fapt ce a facut hitler ,sluga lui satan,decat voia lui DUMNEZEU ,caci multi evrei si comunisti atei au pierit si odata cu ei poate si oameni nestiutori sau fara de vina,dar tu n-ai ochi sa vezi,tu n-ai urechi sa auzi si astfel sa si intelegi si de fapt nu vrei sa stii adevarul DIVIN ci vrei sa impui si altora alt adevar decat cel revelat de la DUMNEZEU.DUMNEZEU ne-a dat libertatea de a gandi si a face ce gandim dar daca noi prin aceste ganduri si/sau fapte rupem legatura ,as scrie eu „Lantul DIVIN” cu EL,atunci
  ii va fi foarte usor lui satan sa ne prinda in plasa sa. Iisus a facut din apostoli pescari de oameni pentru ai duce pe oameni pe calea lui DUMNEZEU.Tu ce fel de pescar esti daca tu nu ai ochi sa vezi dar nici pe altii nu vrei sa-i lasi sa vada,ba chiar mai mult le scoti ochii ca sa fie orbi si sa creada in teoriile tale atee si liber cugetatoare.
  Pericolele cele mai mari sunt slujitorii lui satan care vor sa nu avem ochi sa vedem si vor sa nu avem urechi de auzit si astfel sa nu intelegem Cuvantul lui DUMNEZEU.
  Evident DUMNEZEU este al celor vii iar nu a celor morti sau nascuti morti daca intelegi ce am scris!?!
  satan nu arata decat in viziunea ta asa si iti scriu ca tote infatisarile de draci si cazane cu smoala de pe peretii bisericilor sunt inchipuiri cu adevarat de la satan si ca iadul reprezentat prin picturi sau prin scrieri diverse sunt total gresite.
  Daca arde o padure,daca arde ogorul unui om,sau daca vin viiturile de inghit case,animale si oameni toate aceste nenorociri au rostul de a-i intoarce pe oameni la credinta si la un trai conform cu Poruncile lui DUMNEZEU si Legea Lui.
  Cati ani la rand are voie omul sa cultive pamantul omul. Raspunde!
  DUMNEZEU va hotari cand si cum il va distruge pe satan si acesta va face rau atata timp cat va voi DUMNEZEU.
  DUMNEZEU nu ne vrea cu forta sa fim cu EL ci de buna voie si de aceea suntem incercati precum Iov si eu as vrea sa am credinta lui Iov.
  -Ce sunt microbii si de cate feluri sunt?Raspunde!
  -Cine este Ilie?Raspunde!
  -Carnea caror animale mananci?Raspunde!
  -Cum explici pieirea Sodomei si a Gomorei?Raspunde!
  Cine sustine atomul in echilibru perfect si ce viteza au electronii?Raspunde!
  Iisus este bun?Raspunde!
  Daca esti bucuros sa dialogam raspunde la intrebari, dar eu cred ca te simti coplesit si nestiutor,de aceea nu raspunzi.

  Eu sunt profesor de filozofie.Tu ce studii ai?

  Pace mie pacatosul si lumii!Amin!

  NIHIL SINE DEO!

 8. DUMNEZEU este nelimitat doar noi am devenit limitati caci latul lui satan ii tine pe unii ca tine mai aproape de el decat isi dau ei seama si decat iti dai tu seama.

  Pace mie pacatosul si lumii!Amin!

  NIHIL SINE DEO!

 9. Tu esti bun?Raspunde!

  Pace mie pacatosul si lumii!Amin!

  NIHIL SINE DEO!

 10. „DUMNEZEU a vrut ca cei neascultatori sa sufere inainte de a muri inecati, (…)si apoi acestia dupa ce au murit sa sufere in focul gheenei.”

  Dumnezeu a vrut sa sufere si apoi sa sufere…
  Dragul meu Socrate, daca ti-as spune ca Dumnezeu nu vrea ca cineva sa sufere, ma crezi? Pentru ca Dumnezeu nu are cum sa gandeasca asa! Si daca, sa presupunem prosteste, Dumnezeu ar gandi asa, atunci satan ce ar mai gandi? Contrariul? Sau poate la fel? Cum i-ai mai diferentia? Tu nu intelegi ca toata vointa lui Dumnezeu (cel adevarat) se indreapta spre crearea si ajutarea vietii? Si ca doar ‘Dumnezeul’ fals pe care ‘satan’ ti l-a indus in minte, face ‘sa sufere’ viata?
  Si oricum, te poti gandi o clipa, ca daca ceea ce spun eu este conform cu realitatea, cam ce ii faceti voi lui Dumnezeu?
  Gandeste-te bine la ce ti-am spus acum!

  „Cei ce l-au rastignit pe Iisus nu erau credinciosi lui DUMNEZEU ci lui satan”
  Vezi tu Socrate, ai perfecta dreptate, asa este.
  INSA ASTA O STIM NOI, CEI DE ACUM! EI, ATUNCI, CREDEAU (fix ca si cei asemenea tie, azi…) CA IL SERVESC PE DUMNEZEU!!

  Ca si voi, cei de astazi, nu puteau accepta noul in ‘interpretarea textelor altfel decat o puteau ei face’, considerandu-l pe Iisus, in slujba lui ‘satan’!
  Sigur, ma refer la cei ca si tine, oameni de isprava, buni credinciosi si nevinovati, insa, pacaliti in naivitatea lor.
  Esti de acord?

  „Scrie aici numele macar a unui om bun care a trait vreodata pe pamant sau care este bun si contemporan cu noi”

  1. Nu cunosc pe toti oamenii care au trait pe planeta noastra, dar nu ma indoiesc nici o clipa ca au fost nenumarati buni printre ei!
  2. Pentru mine, o persoana care face rau, nu este un om, ci o persoana dominata de ganduri rele. Asa cum este irational sa te razbuni pe un tigru care, ca sa-si hraneasca puii, a ascultat de instinctul sau de conservare, si a mancat pe prietenul tau, razbunarea pe o persoana care greseste fiind ghidata de ganduri rele, animalice este un non sens.
  Ai vazut ce face justitia in cazul criminalilor?
  Vor sa stie daca au avut discernamant!
  Adica daca au fost animale (si merg la balamuc) sau daca au oameni (si sunt izolati dupa gratii, reducand astfel timpul de stat in ‘raiul pamantesc’…)

  Daca tigrul respectiv ar capata discernamant, ar deveni om… Si atunci, poate ar intelege ce a facut, si s-ar cai…
  Iertarea de pacate intervine doar atunci cand cel care a pacatuit, devine constient si ingrozit de monstruozitatea gestului facut, ca o trezire dintr-un cosmar real. Disperarea care il cuprinde, trezindu-se, si regretele obsedante, il trec in tabara celor care nu mai pot face rau vreodata! Si, ce sa-i faci mai rau de atat? Sa-l bagi in puscarie? Supararea ce o ce traieste el, ar face sa treaca neobservata intrarea dupa gratii.

  Astfel, revenind la ideea care m-a condus aici, pentru mine un om bun este cel care, de aici incolo, nu mai poate face rau ci doar bine. Si chiar daca in trecut, facea rau.
  Cam asa stau lucrurile in opinia mea.

  Fi atent aici:
  „DUMNEZEU a distrus pe oameni prin potop si prin foc din cer Sodoma si Gomora atunci cand si cum a voit EL.DUMNEZEU va distruge o parte sau chiar toata omenirea atunci cand si cum va hotari EL.De fapt ce a facut hitler ,sluga lui satan,decat voia lui DUMNEZEU ,caci multi evrei si comunisti atei au pierit si odata cu ei poate si oameni nestiutori sau fara de vina,dar tu n-ai ochi sa vezi,tu n-ai urechi sa auzi si astfel sa si intelegi si de fapt nu vrei sa stii adevarul DIVIN ci vrei sa impui si altora alt adevar decat cel revelat de la DUMNEZEU.”

  Deci: „DUMNEZEU a distrus pe oameni, DUMNEZEU va distruge o parte sau chiar toata omenirea”
  Tie nu iti este frica sa spui asa ceva despre Dumnezeu?

  „decat voia lui DUMNEZEU, caci multi evrei si comunisti atei au pierit si odata cu ei poate si oameni nestiutori sau fara de vina”

  Sa ma corectezi daca gresesc, dar din cele spuse de tine, eu inteleg ca evreii si ateii omorati in Holocaust, trebuiau omorati ca pe niste caini turbati?
  Caci spui ca, pe langa ei, au cazut si oameni nevinovati?
  Tu, un credincios al lui Dumnezeu, spui asa ceva, sau nu am inteles eu corect, Socrate?

  Pai hai sa-ti spun, draga profesore, cine sunt evreii…
  Evreii sunt cei care au scris toate textele bibliei.
  Iisus este evreu, la fel ca si mama sa, Maria.
  Moise si cele 10 porunci…
  Ideea de Dumnezeu ti-a fost adusa de poporul evreu.
  Profetii au fost evrei, Socrate! Einstein a fost evreu, la fel Bohr, ….Freud…Solomon…Herzl…Spinoza…Proust (principalul artizan al metodelor sanitare moderne, care au condus la restrangerea holerei in orasele Europei)(ca tot ma intrebi despre microbi)… …Levi Straus (da, cel ce a imbracat o lume)…Paul Erlich (da, cel care a vindecat sifilisul)…Disraeli (prim ministrul Marii Britanii; el a obtinut votarea unei legislatii care a reformat Anglia, facand-o tara cu guvernul cel mai progresist din epoca)…Waksman (Nobel pentru fiziologie si medicina, antibioticele ce au salvat milioane de vieti)…Spielberg (da, cel cu filmele)… sunt numai o mica parte dintre alesii poporului ales.
  Iti recomand sa citesti caretea „100 cei mai influenti evrei din toate timpurile”, si n-ai sa mai spui astfel de…
  Cele mai importante investitii mondiale au finantare evreiasca! Si nu ma refer doar la cele cu profit!
  Tot ce inseamna religia noastra, intreaga noastra viata, se desfasoara in interiorul unui sistem, Socrate. Este sistemul creat de poporul evreu!
  Pe cine vrei tu sa elimini?
  Poporul evreu este poporul ales de Dumnezeu sa-i poarte mesajul. Pentru a trimite mesajul mai usor la celelalte popoare, poporul ales trebuia sa-si traiasca viata (1800 de ani!), amestecat printre celelalte popoare. Ca atare, Dumnezeu a hotarat ca POPORUL ALES SA FIE SINGURUL POPOR CARE SA NU AIBA TARA! Tu realizezi ce spun eu? Asta pentru ca tot vrem sa vedem minuni adevarate…
  Traim in sistemul creat de acesti alesi.
  Ideea de Dumnezeu pe care o avem, este cea pe care ei ne-au aratat-o.
  Vorbesc de noi, cei de aici…
  Dar si despre natiunea care a zburat pe Luna. Steagul de pe Luna este simbolul unei natiuni care se roaga in sistemul creat de acest popor ales.

  Hitler. Geniul raului. Raul se opune vietii, si deci lui Dumnezeu. Si ce a facut acest rau intrupat in persoana lui hitler? A inceput sa anihileze acest popor, indiferent in ce tara se afla!
  Chiar nu poti vedea actiunea (Dumnezeu si viata) si reactiunea (raul si moartea), aici?

  Si judecand prin prisma acestor ganduri adevarate, poti vedea la ce distanta te afli de Dumnezeu si de voia lui, si la ce apropiere de ‘satan’?

  Crede-ma ca, daca nu recunosti ca ai gresit, nu mai voi avea nici o placere sa mai dialoghez cu tine…

 11. „Caile lui DUMNEZEU sunt numai de EL stiute.Noi bajbaim,inventam, inovam,pentru ca ne inchinam la idoli si lui satan in loc sa vedem ca daca unui om ii este dat sa traiasca atunci acesta va trai cu voia lui DUMNEZEU fie ca ne ducem sau nu la medic.Medicamentele si interventiile medicilor sunt bune doar in cazuri grave si doar la urgenta si repet ca daca unui om ii este dat sa traiasca atunci acesta va trai cu voia lui DUMNEZEU fie ca ne ducem sau nu la medic ,fie ca luam sau nu medicamente.Ai inteles!?!”

  Uite, vezi tu Socrate, credinta ta se rezuma la o greseala! Sa ma justific…

  Suntem azi, in 2008, pe str, Stefan Cel Mare, in fata unui bloc cu 10 etaje.
  Vantul sufla in geam, sau poate o pisica sare si tranteste geamul (fara coada lui ‘satan’, da?), geamul se sparge, si cade de la etaj, un ciob mare atingand in cap un copil ce trecea pe acolo.
  Copilul cade la pamant, si se zbate, gemand inconstient, intr-o balta de sange. Odata cu sangele, din el, se scurge si viata…

  Martor la eveniment, un singur om.
  Un om bun, credincios, mai intai si un altul, rau, un ateu aflat in slujba lui ‘satan’, mai apoi.
  Desigur, ne imaginam ca cei doi se gaseau singuri, in fata evenimentului.

  Ateul, scoate repede telefonul, suna la 112, si in cateva minute, o masina a salvarii vine si ia copilul, administrandu-i sange, in timp ce zoreste spre doctorii de la Urgenta. Copilul scapa, si isi trieste viata…
  Credinciosul, se uita, isi face semnul crucii, si gandeste:
  ” sa vedem ca daca unui om ii este dat sa traiasca atunci acesta va trai cu voia lui DUMNEZEU fie ca ne ducem sau nu la medic”.
  Si pleaca mai departe, convins fiind ca a facut o fapta in perfect acord cu voia lui Dumnezeu…
  Copilul moare, tragidia lovind familia, colegii de scoala, vecinii si prietenii…

  Socrate, cuvintele dintre ghilimele, iti apartin!
  Si te intreb: cine se afla in slujba lui ‘satan’ si cine in cea a lui Dumnezeu?

  Iti dau un citat:
  „Despre rai
  Oare ‘virtuosul’ gras si cu voce mieroasa o sa fie chiar asa de bine primit la portile raiului precum crede el ?
  – Ei, s-ar putea sa-i spuna Sf.Petru, deschizand nitel usa si privindu-l din cap pana in picioare. Ce e ?
  – Am … cum sa zic … am venit, raspunde virtuosul, lipindu-si un zambet unsuros si multumit.
  – Da, vad ca ai venit, dar ce ai facut ca sa meriti sa intri ? Ce ai facut in cei 70 de ani cat ai trait ?
  – Ce am facut ?! zice virtuosul. N-am facut nimic, pe cuvant de onoare.
  – Nimic ?!
  – Nimic, asta-i punctul meu tare si de-aceea am venit aici. N-am facut niciodata nici un rau.
  – Da’ vreun bine ai facut ?
  – Bine ?!
  – Da, ce „Bine ?!” ? Nu stii ce inseamna asta ? Ce om a castigat ceva de pe urma faptului ca tu ai mancat, ai baut si ai dormit in toti acesti ani ? N-ai facut nici un rau, tie nu ti-ai facut nici un rau. Daca ai fi facut vreunul, poate ar fi adus dupa sine si vreun bine. Dupa cate stiu eu, jos, pe pamant, astea merg de obicei mana in mana. Ce bine ai facut ca sa poti intra aici ? Asta nu-i casa pentru mumii, ci pentru oameni care au trait si au facut bine (si rau, n-ar mai fi facut!), o casa pentru pacatosi care lupta pentru bine, nu pentru virtuosi care fug de lupta mancand pamantul.

  (Jerome K. Jerome – „Gandurile trandave ale unui pierde vara” – pag.229)”

 12. „Tu esti bun?Raspunde!”
  Uitandu-ma in oglinda din fata mintii mele, masurandu-mi discernamantul, judecand dupa puterea de a ma lupta cu gandurile rele,refuzandu-le, si placerea pe care o simt ascultand gandurile bune, promovandu-le, DA, cred ca sunt un om care pe zi ce trece, devine tot mai bun.
  Multumit?

  Iti mai trimit un mesaj de-al lu Jerome K Jerome:

  „Dumnezeu este in noi, noi suntem Dumnezeu.
  Acum cativa ani am calatorit de la San Francisco la Hong-Kong impreuna cu un chinez. Am constatat ca era unul dintre cei mai interesanti oameni pe care i-am intalnit vreodata si cred ca si lui ii facea placere sa stea de vorba cu mine. Deodata l-am auzit spunand ca singura piedica in calea progresului omenirii este Dumnezeu. De la oricine altcineva afirmatia asta m-ar fi suparat, dar stiam ca el nu o face pentru a parea istet si, explicandu-se, mi-am dat seama ca suntem de aceeasi parere. Omul il concepe pe Dumnezeu ca pe o forta atotputernica, capabila sa faca totul pentru oameni. Omul n-ar fi nevoit sa munceasca. Pe cai necunoscute Dumnezeu incearca sa faca din lume un Paradis, unde acesta sa poata trai in pace si fericire. Tot ce are de facut omul este sa creda in Dumnezeu si sa aiba rabdare. Daca omul ar lua el insusi in mana aceasta sarcina, ar putea schimba lumea chiar maine intr-un paradis, fara sa-l astepte pe Dumnezeu, dar ar trebui sa fie un om care sa renunte la toate dorintele si pasiunile sale. E usor sa astepti si sa te rogi. Dumnezeu i-a promis omului viata vesnica, dar intr-un viitor indepartat si necunoscut. Oamenii, daca s-ar intelege, ar putea trai o mie de ani si copiii lor, de asemenea, ca intr-un adevarat paradis. Cand va intelege ca nu exista un Dumnezeu asa cum si-l imagineaza, adica un Dumnezeu care sa faca totul pentru el, cand va intelege ca totul trebuie facut de el insusi, se va naste in om dorinta de a se salva singur. Omul slab, neputincios in fata sortii, nu se poate salva singur si aceasta idee va paraliza intotdeauna orice energie spirituala latenta.
  Dumnezeu este in noi, noi suntem Dumnezeu. Libera vointa a omului nu cunoaste limite, viitorul este in mana sa, punand frana instinctelor sale, omul va vedea Cerul, se va cuceri singur.

  Pentru a se ocupa de afacerile sale, de placeri, de probleme sociale, omul pune usor capat capriciilor si pasiunilor sale din dorinta sa, nesilit de nimeni. Numai salbaticul si criminalul se lasa condusi de ele. Omul este capabil sa dea la o parte din viata sa lacomia si agresiunea. Istoria, o poveste a pacatelor si nebuniei oamenilor, este si o poveste a puterii oamenilor de a invinge singur piedicile care-i stau in cale.

  (Jerome K. Jerome – „Anthony John” – pag.125-126)”

 13. Nu sunt antisemit si numai cei care interpreteaza sau dau alt inteles Vechiului Testament,ca tine,sunt impotriva evreilor si a lui DUMNEZEU.Poporul evreu in nenumarate randuri a fost avertizat de DUMNEZEU ca va fi imprastiat pe tot pamantul sau ca va fi pedepsipt pentru incalcarea Poruncilor date si a Legii Sale.
  Iar ai sa te superi dar iar iti scriu ca in continuare nu citesti Biblia cu atentie.
  Citeste in „Facerea”,cap.6,versetele 5,6,7 si cap.18,versetele 20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,”Iesirea”,cap.34,versetele 6,7,”Numerii”,cap.14,versetele 11,12,13,14,15,
  16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38 precum si „Deuteronomul”,cap.5,versetele 7,8,9,10,11,12.Iar noi neamurile trebuie sa facem ceea ce i-a poruncit poporului Sau ales DUMNEZEU.Din pacate nici azi o foarte mare parte din poporul sau ales nu il considera pe Iisus fiul Sau incarnat prin fecioara Maria si nascut Om pentru a ne aduce eliberarea de sub puterea lui satan si astfel sa ne mantuim.
  In tine este satan,de aceea imi scrii ceea ce-mi scrii fara a citi cu atentie Biblia.
  Exemplul tau cu pisica,geamul,copilul,ateul si credinciosul este total subiectiv si nu intelegi ca sunt nenumarate minuni pe care nici un savant , medic, etc. nu au stiut sa le explice dar tu fiind inspirat de satan scrii ceea ce scrii.
  Pana si Iisus a facut voia Lui DUMNEZEU asa cum sta scris in „Evanghelia dupa Matei”
  ,cap. 26,versetele 45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56.
  Ar trebui sa stii ca nici un fir de par nu se va clinti din capul nimanui fara voia lui DUMNEZEU.
  Gluma cu cel care vrea sa intre in Rai este irationala si eu nu inghit asemenea glume satanice.
  Deci tu fariseule zici ca esti bun si ca pe zi ce trece zici ca devii tot mai bun?!?Mandru esti ca ingerul cel decazut pe nume satan.
  Eu nu sunt bun si n-am sa fiu niciodata.Eu incerc sa cred cat mai mult in DUMNEZEU si imi este foarte greu pentru ca sunt un ticalos si un pacatos,dar iti scriu ca sunt ferm convins ca DUMNEZEU exista si DUMNEZEU este asa cum este scris in Biblie si nu cum arati tu in cartea ta satanista.Cand o sa am credinta cat un bob de mustar atunci voi putea sa zic ca am credinta in DUMNEZEU.
  Citeste „Evanghelia dupa Marcu”,cap.10,versetele 17,18 precum si „Evanghelia dupa Luca”,cap.18,versetele 17,18,19 si vei vedea smerenia lui Iisus.
  DUMNEZEU este in putini oameni si putini oameni sunt in DUMNEZEU!Si asta pentru ca ne-am departat de EL incalcandu-i Poruncile si Legea.
  Acel chinez care l-ai intalnit era un slujitor al lui satan si care ti-a intarit credinta in satan,tu avand aceleasi idei ca el,dar tu nu ai ochi sa vezi si nici urechi sa auzi pentru ca nu iti este dat. Citeste „Evanghelia dupa Ioan”,cap.6,versetul 44 precum si cap.14,versetul 6.
  Mai ai vreme sa gasesti Calea si Calea aceea este Iisus fiul lui DUMNEZEU cel dintai Nascut iar nu facut si incarnat Om din Fecioara Maria pentru mantuirea noastra.
  Eu nu mai am vreme!Eu ce ti-am scris nu am scris de la mine ci din Biblia Proorocilor poporului ales de DUMNEZEU!

  Ma rog pentru ai mei si pentru tine si pentru multi la DUMNEZEU ca sa va arate Calea!

  Citeste Biblia cu atentie si de mai multe ori si daca ai ochi sa vezi,ai sa vezi si ai sa si intelegi.

  Pace mie pacatosul si lumii!Amin!

  NIHIL SINE DEO!

 14. Of, of, Socrate…
  Pentru un oaspete primit cu drag pe acest blog, te comporti tare urat…
  Stii ca blogul imi da posibilitatea de a refuza sau edita ori respinge orice comentariu. Asta pentru a nu fi murdarite paginile de orice neavenit…
  Dupa cum vezi, eu nu m-am folosit de acest avantaj; daca vrei cu tot dinadinsul sa te faci de ras, da-i inainte!
  Intotdeauna, voi astia care cunoasteti totul, prietenii si salvatorii lui Dumnezeu, ce sunteti cei mai buni si singurii buni, nu va simtiti bine decat daca distrugeti, suduiti, amenintati, injurati, ardeti pe rug si… rastigniti.
  Daca cineva isi arata credinta sa in Dumnezeu, ALTFEL decat, in mod medieval, o faceti voi, repede il categorisiti drept ateu si omul de casa al lui ‘satan’.
  Ei bine, tu inteleptule, o sa mergi in rai, unde o sa stai la cald, fara sa faci nimic, cu toate placerile la picioare, o eternitate, dar nu uita vorba lui RASHI: „cat despre intelepti, din ei doar trupul dispare din aceasta lume”.

  Eu, cand o sa mor, o sa merg in pamant sa ma descompun. Atat!

  Pace tie, cum iti tot urezi singur…

 15. Recunosc ca sunt cam dur,dar eu am scris civilizat parerea mea si asta pentru ca eu mi-am scos barnele din ochi si acum vreau sa-ti scot tie si altora ca tine paiele din ochii vostri pentru ca sa vedeti si astfel sa intelegeti ca adevarul este mult mai simplu si mai minunat decat cerceteaza si descopera savantii si chiar mai mult,nu am fi realizat mijloace de distrugere si autodistrugere.
  Trebuie sa recunosti ca eu am am scris ca nu sunt bun si astfel eu am urmat exemplul de smerenie al lui Iisus.
  Iti promit ca nu am sa mai fiu dur dar si tu mi-ai scris dur si m-am simtit jignit mai tare decat tine.
  Eu nu neg stiinta numai ca efectele a tot ceea ce s-a descoperit pana acum puteau fi obtinute mult mai simplu si fara a dezechilibra atat de puternic formele materiale si implicit bulversarea satanica a sufletelor a acestor forme mai mult sau mai putin constiente de existenta lor.
  Iti propun ca de acum sa discutam pe rand cate o singura tema!Esti de acord?
  Tema 1:
  Ce viteza au electronii pe orbita in jurul nucleului atomului?

  NIHIL SINE DEO!

 16. Iarta-ma!Sincer iti scriu,ca sunt un om care iti vrea binele si iti scriu despre mine si din experientele mele si iti arat ce scrie in Biblie pentru ca tu sa nu treci niciodata prin necazurile prin care am trecut eu si necazurile mele au fost infime in comparatie cu cele prin care a trecut Iov si acest om era fara prihana si drept si se temea de DUMNEZEU si se ferea de rau.
  Cu toate ca l-am hulit pe DUMNEZEU de la varsta de 12 ani pana la varsta de 21 de ani,chiar si in aceasta perioada DUMNEZEU m-a ajutat si m-a ocrotit iar eu nu vedeam acestea pentru ca eu nu aveam ochi sa vad si nici urechi sa aud.
  As putea sa-ti scriu despre ajutorul si ocrotirea pe care DUMNEZEU le-a dat sufletului meu si chiar mi-a daruit revelatii minunate incepand din 25 Decembrie 1995 pana la varsta de 62 de ani pe care o am acum,dar nu stiu daca esti pregatit sa intelegi cele ce iti voi scrie.
  Cu privire la greseli citeste te rog „Evanghelia dupa
  Matei”,cap.18,versetele 15,16,17.
  Iarta-ma!
  Cu privire la iertare citeste te rog in „Evanghelia dupa Matei”,cap.18,versetele 20,21,22.
  Iarta-ma!

  NIHIL SINE DEO!

 17. OK…

  „Iti propun ca de acum sa discutam pe rand cate o singura tema!Esti de acord?
  Tema 1:
  Ce viteza au electronii pe orbita in jurul nucleului atomului?”

  „Question: DOES THE ELECTRON TRAVEL AT THE SPEED OF LIGHT?
  ––––––––––––––––
  Answer: No. If you calculate the instantaneous speed of electron
  using the theoretical models, it comes out to be the velocity
  of light. However, we cannot measure instantaneous speeds, but only
  speed averaged over some time scale by measuring position at two
  instants of time. When we do this, the speed is always less than
  the velocity of light. Theoretical models also predict average
  velocity less than speed of light.
  The above discussion only applies to speed of light
  in vacuum. Electrons can , and do, travel at
  speeds faster than
  speed of light in some media.”

  Sunt curios ce vei construi…
  Astept.

 18. Desi nu stiu prea bine engleza am inteles ideea pe care ai expus-o si anume ca te referi la „Principiul incertitudinii” al lui Heisenberg pe care Einstein nu l-a agreiat afirmand: „Nu pot să cred că Dumnezeu ar alege să joace zaruri cu universul”.
  Deci iata ca omul este limitat caci nu poate cunoaste simultan pozitia si viteza electronului pe care DUMNEZEU le-a stabilit si deci le cunoaste.In consecinta DUMNEZEU nu este limitat dar noi vom fi limitati si departe de Adevarul DIVIN atata timp cat vom sta departe de DUMNEZEU.

  What is the order of size of the speed of the electron around nucleus of the atom?

  I am curious what you sahll build!
  Wait!

  NOTHING WITHOUT THE GOD!

 19. Asa imi place, Socrate, sa discutam.

  „Deci iata ca omul este limitat caci nu poate cunoaste simultan pozitia si viteza electronului[…]”

  Da, este limitat, si dupa cum ai vazut, nu-i este rusine sa recunoasca. Trebuie insa sa luam in consideratie si TIMPUL.
  Imi amintesc ca, acelasi om, cu nu mult TIMP in urma, declara atomul ca fiind indivizibil. Peste ceva TIMP insa, sunt sigur ca va cunoaste si viteza aceasta.

  Si tu, spunand astazi ca doar Dumnezeu o poate cunoaste, atunci maine, vei realiza ca omul – dar omul nu luat ca individ-, ci forta ‘musuroiului’ omenirii, o forta de organizare a universului, creata candva de Dumnezeu, de acord, facuta dupa chipul si asemanarea lui, de acord, si dupa chipul si asemanarea fortei lui de organizare universala, este chiar o forma a lui… Dumnezeu.

  Oare intelegi ce spun aici?
  Pentru ca in jurul acestei idei este construita intreaga(-mi) teorie.

  „[…] pe care DUMNEZEU le-a stabilit si deci le cunoaste.”

  Da, Dumnezeu forta inteligenta de organizare a universului, le-a stabilit.

  Da, Dumnezeu spiritul care ne-a insuflat Sfantul Duh pentru a merge pe drumul INTERSECTIEI cu el, si nu doar al INTALNIRII noastre cu el…

  Nu, si Dumnezeu cel cu trup si chip de om batran cu barba alba…

  Socrate, ma bucur sa constat ca esti un om documentat!
  In cartea lui Stephen Hawking, despre teoria relativitatii, am aflat despre cele (singurele) patru forte ce actioneaza in univers:

  „-forţa gravitaţională, cea mai slabă forţă; aplicată oricărei particule, corespunzător cu masa sau energia sa; acţionează pe distanţe mari; se cumulează forţele fiecărei particule componente, cum este cazul soarelui şi al pământului, producând în final o forţă uriaşă. Forţa dintre două particule de materie este purtată de o particulă de spin 2, fără masă proprie, numită graviton. Gravitonii formează undele gravitaţionale.

  -forţa electromagnetică, ce interacţionează asupra particulelor încărcate electric, cum sunt electronii şi quarcii; forţa em dintre doi electroni este mai puternică decât forţa gravitaţională de 1 un milion de milioane de milioane de milioane de milioane de milioane de milioane de ori (1 urmat de 42 zerouri!); ea determină mişcarea elecronilor pe orbită; forţa este realizată de schimbul de particule de spin 1, fără masă, numite fotoni.

  -interacţiune nucleară slabă; responsabilă de radioactivitate; acţionează asupra particulelor de spin ½; purtată de bozomi;

  -interacţiunea nucleară tare; ţine quarcii împreună în proton şi neutron şi pe aceştia din urmă în nucleul atomului; purtată de o particulă de spin 1, gluon;”

  Mai tarziu, de fapt nu de mult, am constatat ceva uluitor: daca un om impinge cu o forta orizontala un pahar ce aluneca pe masa, pentru ca asa vrea el, atunci ce forta este aceasta?

  Caci si aceasta forta actioneaza tot in interiorul acestui univers, si nu o regasesc printre cele singure patru forte…

  Care este parerea ta?

 20. Eu am constatat ca savantii cauta sa inteleaga starile diverse ale materiei,dar ei nu reusesc decat sa intuiasca aceste stari in functie de efectele diferitelor interactiuni la nivel macroscopic si microscopic,care evident sunt mai mult sau mai putin exact masurate si masurabile pentru ca nu avem metode si nici mijloace corespunzatoare in acest sens.
  Daca savantii ar incerca sa cerceteze cauza diverselor stari ale materiei la un moment dat,atunci ar ajunge la rezultate adevarate si absolute si nu relative,intr-un timp mult mai scurt si care ar duce la un mod de viata in totala armonie cu DUMNEZEU si cu intreaga SA Creiatie.
  In acest sens eu iti scriu ca nu sunt de acord cu formula de calcul a energiei pe care a dat-o Enstein deoarece nu avem mijloace de masurare a acestei valori,caci daca aceasta formula ar fi adevarata ar rezulta ca mi-ar trebui o masa foarte mica de lemne ca sa ma incalzesc pe timp de iarna.Cum dupa arderea unui Kg de lemne rezulta o masa infima de cenusa este absurd sa credem ca aceasta cenusa mai poate furniza ceva util din punct de vedere energetic.Sa presupunem ca s-ar inventa un dispozitiv de convertire a unui Kg de lemne in energia pe care ar avea-o conform formulei lui Enstein,atunci ar rezulta conform principiului conservarii energiei ca cenusa care are o masa infima ar avea o energie chiar mai mare decat masa de lemn convertita in energie calorica prin ardere ,ceea ce este absurd.
  Totodata nu sunt de acord cu teoria relativitatii,dar aceasta tema as vrea sa o discutam alta data.
  Einstein a incercat sa unifice toate cele patru forte dar nu a finalizat teoria sa.
  In legatura cu exemplul tau,privind miscarea prin alunecare ,produsa de catre forta omului, a unui pahar,eu iti scriu ca aceasta forta „F” este egala cu forta de inertie la care se adauga forta de frecare pe suportul pe care aluneca adica F=ma+mgµ unde m este masa paharului,a este acceleratia miscarii paharului pe suportul care aluneca,g este acceleratia gravitationala a locului unde are loc miscarea si µ este coieficientul de frecare dintre suport si pahar,bine inteles presupunand ca ca suprafata suportului de alunecare este orizontala.
  In ceea ce priveste parerea mea,eu iti scriu ca in univers se desfasoara o singura FORTA in universul vizibil si cel invizibil si cand ma refer la cel invizibil eu ma gandesc la suflet,iar FORTA este DUMNEZEU care atat la nivel material fie el macroscopic sau microscopic cat si la nivel spiritual,adica la nivelului universului invizibi fie el macroscopic sau microscopic DUMNEZEU actioneaza prin Fortele denumite suflete care asigura stabilitatea diferitelor stari ale materiei precum si a armoniei intre toate sufletele.
  Se stie din studiul efectelor la nivel microscopic, adica la nivel atomic, ca viteza electronilor in jurul nucleului atomului este cam de 25 Km/s.

  Cine crezi ca sustine o asemenea viteza astfel ca electronul si atomul sa ramana in echilibru?

  In ceea ce priveste CHIPUL lui DUMNEZEU citeste te rog in „Vechiul Testament”,Deuteronomul,cap.4,versetele 11,12,13,14,15,16,17,18,19.Nu inteleg fraza pe care ai scris-o:”Da, Dumnezeu spiritul care ne-a insuflat Sfantul Duh pentru a merge pe drumul INTERSECTIEI cu EL, si nu doar al INTALNIRII noastre cu EL…”.Ce presupune intersectia cu DUMNEZEU si nu intalnirea cu DUMNEZEU?

  NIHIL SINE DEO!

 21. Buna Socrate.
  Ma incearca sentimentul placut ca din discutiile noastre, va putea iesi ceva bun.
  Am sa incerc sa-ti raspund la intrebarea de mai jos, asa cum cred eu ca a inteles Einstein.

  „In acest sens eu iti scriu ca nu sunt de acord cu formula de calcul a energiei pe care a dat-o Enstein deoarece nu avem mijloace de masurare a acestei valori,caci daca aceasta formula ar fi adevarata ar rezulta ca mi-ar trebui o masa foarte mica de lemne ca sa ma incalzesc pe timp de iarna.Cum dupa arderea unui Kg de lemne rezulta o masa infima de cenusa este absurd sa credem ca aceasta cenusa mai poate furniza ceva util din punct de vedere energetic.Sa presupunem ca s-ar inventa un dispozitiv de convertire a unui Kg de lemne in energia pe care ar avea-o conform formulei lui Enstein,atunci ar rezulta conform principiului conservarii energiei ca cenusa care are o masa infima ar avea o energie chiar mai mare decat masa de lemn convertita in energie calorica prin ardere ,ceea ce este absurd.”

  In primul rand, energia care este eliberata in timpul focului, nu apare pur si simplu, ci este eliberarea celei inmagazinate in materie.
  Acum, aceasta energie din materie, este inmagazinata in mai multe niveluri, sa le spunem.
  Astfel, uitandu-ne la o bucata de lemn pe care o vom azvarli in foc, gasim ca avem mai intai o energie care tine apropiate moleculele in celule, apoi o alta energie care tine atomii apropiati in molecule, o alta energie care tine electronii in jurul nucleului, o energie care tine protonii de neutroni, si, mai adanc inca (cel putin una) care tine quarcii (de diversi spini) laolalta.
  Uite, o astfel de energie, cea dintre electroni si nucleu, o descriam in mesajul anterior prin citatul:

  „-forţa electromagnetică, ce interacţionează asupra particulelor încărcate electric, cum sunt electronii şi quarcii; forţa em dintre doi electroni este mai puternică decât forţa gravitaţională de 1 un milion de milioane de milioane de milioane de milioane de milioane de milioane de ori (1 urmat de 42 zerouri!); ea determină mişcarea elecronilor pe orbită; forţa este realizată de schimbul de particule de spin 1, fără masă, numite fotoni.”

  Bun, si acum, hai sa azvarlim bucata de lemn in foc, si sa vedem ce se intampla…
  Vedem ca focul face sa inceapa o reactie la suprafata bucatii noastre de lemn, care, odata inceputa, va putea continua si singura, adica daca vom scoate lemnul din foc, acesta va continua sa arda. Reactia va conduce in final, la transformarea bucatii de lemn in cenusa, si la eliberarea in mediul inconjurator a unei cantitati de energie (in forma de radiatii de caldura si lumina) si (atentie!) a unei cantitati de gaze. Printre aceste gaze, molecule precum CO2. (numai in fumul de tigara, spre exemplu, sunt cateva mii de substante gazoase diferite!).
  Prin urmare, nu doar cenusa si energie, ci si gaze.
  Molecule formate din atomi legati intre ei.
  Asadar, energia pe care o cauti nu trebuie cautata doar in cenusa, ci si in legaturile dintre atomii gazelor, si intre electronii si nucleu si asa mai departe pana adanc in miazul nucleului.

  Si acum, priveste acest mic rationament:
  … cu gandul la bucatica de lemn care tocmai s-a transformat in scrum si fum, dar care a emanat sau radiat caldura si lumina, hai sa ne gandim iute la felul in care s-a format initial, de pe vremea in care era o biata plantuta, tocmai iesita din samanta…

  In fiecare zi, radacinile ei aduceau in frunze atomi si molecule din sol, iar prin fotosinteza, cu ajutorul luminii solare, aceste substante se depuneau formand trupul viitorului copac.
  Nu gresesc cand spun ca planta capteaza si inmagazineaza energia soarelul, lumina lui, in fiecare celula, energie care este eliberata atunci cand lemnul arde!
  Precum ar face mici cutii de conserva, capcane de energie, pe care o elibereaza mai apoi in timpul procesului declansat de foc.
  Si inca, un lemn de stejar este mai tare decat unul de otetar, scoate mai multa energie, dar, in acelasi timp, CRESTE MULT MAI GREU. Deoarece acumuleaza mai multa energie de la soare.
  Vezi tu, lemnul ala pe care il consideram neutru, si din care facem parchet sau mobila, este format din energie solara, in proportie covarsitoare!
  Este o ‘canistra de energie’, si, daca nu ar fi asa, de indata ce ai departa bucata de lemn din foc, ar trebui sa se stinga. Insa ea continua sa arda pana la cap (vezi batul de chibrit) de una singura, eliberand energie. Acest fapt ce arata ca, daca apa dintr-o sticla curge afara din ea atunci cand o lasi cu gura in jos, curge datorita faptului ca apa este in sticla. Daca nu ar fi, nu ar avea ce sa curga.
  Tot asa si cu energia soarelui din lemn…

  Astept raspunsul tau, iar la celelalte doua intrebari, iti raspund, pe rand, mai jos.

 22. „In legatura cu exemplul tau,privind miscarea prin alunecare ,produsa de catre forta omului, a unui pahar,eu iti scriu ca aceasta forta “F” este egala cu forta de inertie la care se adauga forta de frecare pe suportul pe care aluneca adica F=ma+mgµ unde m este masa paharului,a este acceleratia miscarii paharului pe suportul care aluneca,g este acceleratia gravitationala a locului unde are loc miscarea si µ este coieficientul de frecare dintre suport si pahar,bine inteles presupunand ca ca suprafata suportului de alunecare este orizontala.”

  Da, ai descris fizic ce se intampla.
  Eu ma intrebam despre aceasta forta ca si intentie, ca si existenta.
  O noua si plapanda forta ce actioneaza tot in acelasi univers alaturi de celelalte 4 forte. O forta constienta de ea insusi.
  Da, asta spun si eu, aceasta noua forta de organizare rationala al materiei in univers, ce se manifesta prin om, va fi cea mai puternica din univers.
  Iar aceasta forta, cum bine crezi si tu, poarta numele de Dumnezeu!
  Iar omul, responsabil precum musuroiul de furnici, va fi noul trup si maini si instrument al lui Dumnezeu, creatorul sau.
  Aceasta consider eu ca este ratiunea existentiala a omului.

  „Nu inteleg fraza pe care ai scris-o:”Da, Dumnezeu spiritul care ne-a insuflat Sfantul Duh pentru a merge pe drumul INTERSECTIEI cu EL, si nu doar al INTALNIRII noastre cu EL…”.Ce presupune intersectia cu DUMNEZEU si nu intalnirea cu DUMNEZEU?”

  Eu cred ca Dumnezeu nu ni se arata asa cum vrem noi, nu pentru ca nu vrea, nu pentru ca se jeneaza, ori nu are timp sau altceva pentru noi. Ci pentru ca Dumnezeu este spirit. Ni se arata insa, prin Duh, acesta stand la baza a tot ce exista INSPIRAT in tot ceea ce are obtinut omul, de-a lungul evolutiei sale.

  Eu cred ca Dumnezeu a ‘coborat’ acum 2000 de ani, in dimensiunea noastra, in trupul lui Iisus, pentru a ne vorbi despre bunatate, adevar si pentru a ne arata astfel drum pe care trebuie sa apucam si sa ne tinem de el, pentru a ajunge intr-o asa forma de organizare rationala si responsabila (precum spre ex. un musuroi de furnici), incat Duhul si Spiritul acestei nou creata entitati din univers, sa coincida perfect cu cel al Sau.
  Si ca astfel, Dumnezeu Duhul si Spiritul sa poata capata ‘trup si maini’ cu care sa poata guverna mai bine universul.

  Si cand spun ‘mai bine’, compar performantele de zbor interplanetar ale unei pasari cu cele ale navetei spatiale!
  Atat pasarea cat si naveta spatiala, sunt, dupa parerera mea, ambele creatii ale lui Dumnezeu.
  Pasarea, este facuta fara ‘maini’, numai prin puterea Spiritului Sau (ceea ce nu inseamna ca nu este absolut minunata aceasta creatie, printre atomi, stele si vid).
  Naveta, este facuta prin ‘mainile’ oamenilor, ce au actionat, indubitabil, doar inspirati de Duh. Si aceasta inspiratie ne-a insotit drumul de la intelegerea facerii focului, continuand cu cea a turnarii metalelor, si pana la ultimul surub si soft existent in naveta spatiala.

  Nu cred ca ceea ce am spus mai devreme diminueaza cu ceva maretia lui Dumnezeu, ci din contra, gasesc ca o face si mai mare si minunata.
  Si ce-i mai important, mai adevarata…
  Decat cea in care el, Dumnezeu, ar fi un trup de om, imbracat intr-o panza alba, si purtant o barba alba si lunga; ce se piteste de oameni, pe care ii asteapta sa-i trimita in iad sau rai…

  Atunci cand s-a spus ca Dumnezeu a facut pe om (barbat si femeie) dupa chipul sau, s-a referit la minte!
  Mintea, Duhul si Spiritul lui Dumnezeu este ‘omul’…
  Si nu trupul!
  Dumnezeu este inspiratia pro viata din noi, este suma gandurilor bune din noi, bunatatea…
  Si mai presus de toate, CONSTIINTA!
  Aceasta lumina ce ne ajuta sa vedem intelegerea prin ochii mintii!

  In acest sens, ti-am vorbit despre INTERSECTIA omului cu DUMNEZEU, si nu despre intalnirea cu ‘batranul din univers’…

  PS.
  Traiesc certitudinea ca Uniunea Europeana este samanta ‘musuroiului de furnici responsabil si bazat pe norme rationale’ despre care am pomenit mai devreme. Este noua forma de organizare din univers, a materiei, pe baze rationale.
  Este ultima forma care va modela ‘trupul omenirii’ pentru ‘intersectia’ cu Dumnezeu…

 23. Eu m-am referit la cenusa ce ramane si care ar trebui conform formulei lui Enstein sa mai aiba inca o energie imensa ,iar fumul si caldura nu reprezinta nici pe departe echivalentul energiei conform formulei E=mxcxc, unde m este masa corpului in Kg,c este viteza luminii in m/s iar x este operator de inmultire.
  Parerea mea este ca tot ceea ce este materie de la atom pana la om contine un suflet cu un anumit grad de constientizare si cu cat acea parte de materie are un grad de constientizare mai mic cu atat mai mult exista in aceasta stare si rezista mai mult in universul material,exemplu atomul,piatra,microbul,bacteria si plantele.
  Cantitatea prea mare de fosfor face ca micutul chibrit sa arda,caci incearca sa pui un chibrit aprins pe un bustean de lemn si eu ma indoiesc ca busteanul va arde pana la capat.
  Cu cat este egala o „canistra de energie”?.
  Soarele ajuta la fotosinteza si la dezvoltarea si mentinerea vietii pe pamant si a fost creiat de DUMNEZEU sa ne slujeasca noua pentru toate popoarele de pe pamant.
  Cartea ta se numeste „CIVILIZATIA INILOR –
  civilizaţia gândurilor” si pentru ca nu am citit-o eu te intreb daca in aceasta carte ai scris despre puterea gandului? Caci eu cred ca gandul in sine nu are putere ci o forta numita de mine Suflet are putere sau slabiciune dupa cum ii este dat de la DUMNEZEU.
  Si un animal pentru a-si satisface o nevoie sau daca este dresat poate actiona cu o anumita forta pentru a misca un obiect desi nu este constienta mai mult decat omul.
  Fericit cel care poate misca obiectele fara a le atinge precum Moise care a despartit Marea Rosie in doua de-au trecut fii lui Israel prin mijlocul marii,ca pe uscat asa cum este scris in Vechiul Testament,”Iesirea”,
  cap14,versetele 13,14,15,16,21,22,23,24,25, 26,27,28,29.
  Dumnezeu a coborat pe pamant inca de la Facere si dupa ce i-a facut pe oameni li s-a aratat Poporului Iudeu, ziua in stalp de nor si noaptea in stalp de foc asa cum este scris in Vechiul Testament,”Iesirea”,cap.13 versetul 21,22 si a vorbit DUMNEZEU cu multe mii de ani inainte de intruparea lui Iisus cu oamenii prin Prooroci precum Noe,Avraam,Moise,Ilie…si acum 2008 ani prin Iisus care a fost cel care a venit pentru mantuirea noastra si de atunci nu a mai trimis DUMNEZEU nici un Prooroc Adevarat si vai de proorocii mincinosi.
  Daca am avea credinta cat un bob de mei am putea calatori in univers,chiar in trup fiind,fara navete spatiale pe care omul le-a facut cu inspiratie de la satan si nu de la Duhul Sfant si noi,departandu-ne de DUMNEZEU,ca sa putem exista am fost inspirati de satan ca sa facem numai rele.
  Oare cat bine si ce bine a adus ue altceva decat incalcarea si mai tare a Poruncilor lui DUMNEZEU.
  In ue se fac legi pentru de casatorie pentru homosexuali si lesbiene,se fac modificari genetice si clonari,se fac filme de desene animate incitante la crime si agresiune,se fac filme agresive si de groaza, se fac filme porno si unele biserici sunt conduse de preoti homosexuali si femeile vor sa fie preoti si in tara noastra si in alte tari femeile vor sa conduca si fac avorturi si se imbraca indecent pentru a ispiti pe barbati si barbatii nu-si lasa barbi si si acestia ispitesc si astfel satan lucreaza cu femeia pentru a distruge pe barbat care este cel dintai zidit iar pe femeie a facut-o din una din coastele sufletului barbatului.
  Repet:”Despre Rai scrie in “Facerea”,cap.3,versetul 8 precum si in “Evanghelia dupa Luca”,cap.23,versetele 39,40,41,42,43.
  Trebuie sa rectific:iad exista dar nu in sensul pe care il vedem infatisat pe peretii bisericilor crestin-ortodoxe,iar despre iad,adica despre focul gheenei sta scris in “Evanghelia dupa Luca”,cap.16, versetele 23,24 si “Evanghelia dupa Matei”,cap.5, versetul 22.” precum si in „Evanghelia dupa Matei”,cap. 25,versetele 31,32, 33,41 si ue este tot una cu diavolul si cu cei blestemati adica cu caprele de-a stanga caci acestia daca ar putea ar lua si impozit pe vizuina animalului.
  Este corect ca pentru 25 de mp de la bloc sa-mi ia statul impozit si altii sa stea in vile pe chirii mici si hotii sa stea in palate?
  Avea dreptate Karl Marx scriind ca nici un patron imbogatit cu mult peste nevoile sale nu poate justifica profitul si majoritatea celor bogati sunt incuscriti cu diavolii puterii si indiferent din ce partid fac parte, acestia fac voia lui satan.
  Nu mi-ai raspuns la intrebarea:”Cine crezi ca sustine o asemenea viteza astfel ca electronul si atomul sa ramana in echilibru?”
  Eu cred ca este o singura forta si anume un suflet cu un grad de constiinta foarte mica care sutine in echilibru orice atom ,iar Sufletul omului fiind cu gradul cel mai mare de constiinta in fiinta intrupata pe pamant sustine toti atomi din trupul sau si coordoneaza activitatea lor atata timp cat Sufletul omului nu face pacate asa de multe incat acesta sa mai aiba acces la Hrana cea din Cer si atunci cand pacatele sunt prea multe si prea mari Sufletul omului paraseste definitiv trupul sau si aceasta numai cu voia lui DUMNEZEU.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 24. Ce sa-ti spun, Socrate draga, speram ca, dupa ultimul meu mesaj,sa vii mai aproape…
  Poate ca ai sa o faci intr-o buna zi, eu te astept.

  Uite, iti recomand un forum unde am raspuns diverselor intrebari. Sunt cateva sute de pagini de ganduri asternute acolo.
  Mi-ar face placere sa stiu ca vei rasfoi cateva dintre ele.

  Adresa este :
  http://www.roportal.ro/discutii/forum109.html

  Poti da dublu click pe numele meu, ‘octavc’, si vei intra in panoul de membru. Acolo poti cauta temele initiate de mine, si la ‘optiuni’, poti cere ‘toate mesajele scrise de membru’, scrise inclusiv pe celelalte topice.
  Sper sa-ti placa ce vei citi, si sper sa te ajute sa gasesti ceea ce cauti.
  Asta pentru ca esti un om bun, credincios, si pentru ca meriti.

  „Daca am avea credinta cat un bob de mei am putea calatori in univers,chiar in trup fiind,fara navete spatiale pe care omul le-a facut cu inspiratie de la satan si nu de la Duhul Sfant ”

  Asa este, ai dreptate!
  Dar stii pe cineva care o face? Vre-un om, Socrate?
  Nu? Nici unul macar?
  Pacat…
  Asta inseamna ca NIMENI NU ARE CREDINTA NICI CAT UN BOB DE MEI, Socrate…
  Nimeni contemporan cu noi.
  Nici un om.
  Asta este lumea in care crezi tu?
  Caci in lumea mea, oamenii au zburat de mult prin cosmos…

  Cat priveste parerea ta despre UE, gresesti. Am scris cate ceva, pe forum, pe aceasta tema, si mai pregatesc zilele acestea un raspuns lui ‘servo’, un coleg. As vrea sa-l citesti.

  „Este corect ca pentru 25 de mp de la bloc sa-mi ia statul impozit si altii sa stea in vile pe chirii mici si hotii sa stea in palate?”

  Imi pare sincer rau pentru tine, pentru faptul ca viata asta scurta si unica, in loc sa o determini sa-ti aduca multumire, iti produce suparare si suferinta.
  Eu zic ca in statele care ne-au primit in UE, situatia descrisa de tine, se gaseste intr-o proportie mai mica decat la noi…
  Si cred ca societatea europeana spre care ne indreptam, va face ca dreptatea si echitatea sa domneasca in viata noastra.

  Oricum, spui ca „si altii sa stea in vile pe chirii mici si hotii sa stea in palate”, si in parte ai dreptate. Spun partial, pentru ca nu toti stau cu chirii mici in vile, si nici toti cei care stau in ‘palate’ nu sunt hoti.
  Iti mai spun ca normal este sa stam toti in vile, si nu in spatii de 25 mp. Spre asta trebuie sa mergem. Asta este normalitatea!
  Si oricum, Socrate, tu nu ai voie sa o spui cu ura.
  Nu-i asa?
  Tu trebuie sa-l iubesti pe smecherul de politician care te-a furat toata viata lui, si pe hotul din palat care de asemenea a calcat pe avutia nationala!
  Da, caci altfel nu vei fi demn sa intri in rai…
  Nu?
  Eu am dreptul sa o spun cu ura, insa nu o fac: pentru ca ratiunea din mine imi spuna ca nu toti fura, si mai apoi pentru ca imi da increderea ca intr-o buna zi, in Europa unita si responsabila, cu totii VOR PLATI!
  Atitudinea ta poate conduce la revolte din care profita intotdeauna profitorii, iar a mea conduce spre rationalitatea justitiei.

  Desi eu sunt, dupa cum spuneai, cel rau, aflat sub inspiratia lui satan, iar tu, cel bun, aflat sub aripa lui Dumnezeu.

  Doua lumi diferite, dupa cum spuneai candva.

  NIHIL SINE DEO!
  este adevarat, insa sa stim clar cine este DEO, caci sa nu uitam, asa strigau si cei ce se avantau, candva in lupte fratricide!

 25. NIMIC FARA DUMNEZEU!

  Exemple de cei care pot fi oriunde in Univers:
  Iisus s-a inaltat la Cer dupa ce a Inviat din morti a treia zi si este cel care sunt sigur ca va veni si multi il vor vedea coborand din Cer.
  Sfanta Treime i s-a aratat lui Avraam si in acest sens citeste Vechiul Testament,”Facerea”,cap. 18, versetele 1,2,3.
  Eu pe diavolii stapanirii nu-i iubesc si nu voi atata pe nimeni impotriva stapanirii si nici nu voi lupta impotriva stapanirii si voi face asa cum este scris in
  Vechiul Testament,”Leviticul”,cap.19,versetele 16,17,18.
  E oare corect ca sa te imbogatesti peste noapte si sa detii miliarde de dolari? Nici Ford nu afacut atata avere in scurt timp si el a pornit de jos fiind muncitor.
  Acesti dolari furati a dus la traiul indecent al celor multi si saraci.
  Eu am incredere in justitia lui DUMNEZEU.
  In numele asa zisei credinte s-au inrobit popoare si le-au fost furate bogatiile popoarelor Americii de Nord,Americii de Sud,Africii,Australiei iar azi vor sa fure si bogatiile tarii noastre,a tarilor arabe si a altor tari in numele globalizarii si exploatarii nemiloase a celor multi si saraci.Care este Dumnezeul colonialistilor si globalistilor?Globalizarea este o noua forma de colonialism.

  Deci E=mxcxc nu este valabila nici macar in cazul fisiunii si fuziunii nucleare,pentru ca eu cred ca in cazul bombardarii unei mase critice de U 235 se produce ejectarea brutala a sufletului acestui element prin eliberarea instantanee a unei cantitati mari de radiatii care sunt extrem de nocive chiar fara ca uraniul sa fie bombardat.Exista vreun instrument de masura care sa arate ce energie s-a obtinut si care sa valideze formula data energiei de Enstein?
  Mie imi ajung banii ,pentru ca mananc asa cum ti-am scris inca de la varsta de 38 de ani si puterea mea de munca si rationare este buna inca.Nu sunt suparat pe nimeni dar sunt indignat cum sunt tratati de stapanire cei multi si saraci.
  Nu am fost comunist si nici nu sunt membru al vreunui partid.

  Eu vreau sa scriu despre existenta oamenilor si a Universului prin prizma Adevarurilor ce sunt scrise in Biblie.Eu nu mai scriu despre politica.

  Tema 2:
  Ce este un perpetuum mobile?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 26. Daca te-am suparat ,te rog iarta-ma.

  Eu stiu ca pana la urma vei vedea si vei intelege ca eu nu vreau sa te conving cu forta,caci sunt sigur ca in curand DUMNEZEU iti va trimite prin ingerii sai revelatii adevarate.

  Eu ti-am scris ce greseli am facut in viata mea si crede-ma ca nu vreau ca si altii sa greseasca si acestia sa-si inchipuie alt adevar decat cel revelat de DUMNEZEU.

  Daca vrei am sa-ti scriu cateva revelatii pe care eu le-am primit de la DUMNEZEU.

  Citeste te rog Noul Testament,”Epistola soborniceasca a Apostolului Iacov”,cap.5,versetele 15,16,17,18,19,20 si nu te mai supara pe mine si nu-mi spune ca sunt bun caci iata nu am puterea sa te conving sa mergi pe drumul celor din dreapta si nu pe drumul celor din stanga.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 27. As vrea sa stii ca m-a pasionat inca din liceu astronomia,matematica botanica,biologia,fizica si chimia,iar din 1998 studiez cu atentie Biblia.
  In timpul liber studiez Biblia si matematica.
  Din domeniul matematicii m-a preocupat in special teoria numerelor,generarea numerelor prime si rezolvarea ecuatiilor de grad mai mare decat 4.
  Din teoria numerelor inca de la varsta de 16 ani m-a fascinat „Marea Teorema a lui Fermat” si pot spune ca pana la data de 15.12.2003 aproape tot timpul meu liber l-am dedicat pentru a demonstra „Marea Teorema a lui Fermat” care nu a fost nici pana azi demonstrata cu cunostinte de matematica existente la data cand Fermat a enuntat-o.
  La data de 15.12.2003 am gandit o demonstratie si desi am expus-o intr-o revista de matematica locala,am scris mai multor matematicieni,am publicat-o pe un site pe internet si am editat o carticica pana azi nu am primit decat cateva raspunsuri din care un matematician roman din S.U.A care mi-a scris ca e foarte interesanta demonstratia dar ca vrea sa verifice daca nu este vreo eroare in demonstratia mea precum si de la un matematician roman din Romania care incerca sa-mi arate ca am gresit,dar si-a cerut scuze ulterior si recunostea,dupa ce ii aratam,ca exemplele lui nu respectau ipoteza din teorema si acesta in final mi-a scris ca pentru el subiectul este inchis si neimportant iar cel din S.U.A nu mi-a mai scris.

  Eu te rog sa-mi scrii daca poti sa rogi pe vreun matematician pe care il stii si care sa aiba rabdarea de-a dialoga cu mine astfel incat sa-mi arate unde gresesc in demonstratia mea.

  In acest sens te-as ruga sa-mi trimiti adresa de e:mail a unui matematician rabdator ca si tine.

  Multumesc foarte mult!

 28. „Exemple de cei care pot fi oriunde in Univers:
  Iisus ”
  Singurul?

  „Ce este un perpetuum mobile?”
  Probabil, singur timpul…

  „Daca vrei am sa-ti scriu cateva revelatii pe care eu le-am primit de la DUMNEZEU.”

  Astept cu placere.

  „As vrea sa stii ca m-a pasionat inca din liceu astronomia,matematica botanica,biologia,fizica si chimia,iar din 1998 studiez cu atentie Biblia.

  Am inteles gresit eu, sau ai spus la un moment dat ca esti profesor de filosofie? Nu s-a numarat si filosofia printre pasiuni?

  Nu ma pricep la matematica, si nici nu stiu vreun matematician, imi pare rau. Despre Teoria lui Fermat stiu ca am invatat la scoala, insa nu-mi mai amintesc deloc de ea.
  Crezi ca pot sa te ajut cumva, totusi?

  Cat priveste parerea ta despre UE, iti spun atat:
  noi doi suntem de o parte si de alta a adevarului. Fiecare dintre noi gandim ca vedem adevarul. Unul dintre noi, insa, trebuie sa se insele. Obligatoriu.
  Ceea ce vad eu ca fiind Dumnezeu, tu spui ca este rau(satan). Ceea ce vezi tu ca fiind rau(satan), spun eu ca este Dumnezeu.
  Asa si in cazul UE.
  Doar atat vreau sa stabilim: in ziua cand ai sa te convingi ca INTENTIILE UE sunt bune si nu rele, te rog sa nu te opresti aici, ci sa mergi mai departe cu schimbarea perceptiilor.

  PS. vorbesc de intentiile UE, ca forte ordonatoare printre atomii (daca este sa reduci pana aici!!!) din univers. Sigur ca, uitandu-ma la politicienii romani care ne ‘reprezinta’ in Consiliul UE, nu pot sa nu ma gandesc ca in orice clipa, omul care ocupa o functie, poate sa treaca de partea raului.
  De aceea, spun intentii…

  Ce parere ai, ce simti, ce crezi despre:

  http://ro.j-lorber.com/profetii/Sundar/sundar.html

  As vrea sa citesti cu atentie pana la cap.

 29. Sfanta Treime,Iisus,Ilie sunt cei care ii stiu ca pot fi oriunde si cum ti-am mai scris Iisus a zis ca si noi putem face ce a facut El si mai mult decat atat daca am avea credinta cat un bob de mei.
  Eu nu pot sa cred ca timpul este un perpetuum mobile deoarece pentru DUMNEZEU si suflete nu exista timp aceasta notiune fiind fara nici o logica.Deci DUMNEZEU si sufletele indiferent de gradul lor de constientizare al existentei de catre aceste suflete sunt perpetuum mobile.Avand in vedere cele expuse de mine,rezulta ca stabilitatea atomului este sustinuta de un perpetuum mobile adica de un suflet,caci in caz contrar ar trebui ca mai devreme sau mai tarziu acesta sa-si inceteze existenta deoarece altfel s-ar ajunge la concluzia ca intr-un atom ar exista o cantitate infinita de energie ceea ce este absurd si astfel cercetam de zor efectele si nu cauzele existentei materiei si a diferitelor fenomene iar cand vom cunoaste cauzele si modul de interconectare intre ele atunci ne va fi usor sa creiem orice materie si orice fenomen doar prin cuvant. Creiatia numai prin cuvant presupune credinta in DUMNEZEU si iubire fata de creiatia lui DUMNEZEU. Cauzele sunt DUMNEZEU si sufletele creiate de EL.

  Definitia cea mai scurta a filozofiei este:”Concepţie generală despre lume şi viaţă”.
  Inca din gimnaziu am fost fascinat de cerul instelat si de ceea ce am vazut la microscop pe lamela caruia fusese pusa o sectiune dintr-o frunza.
  Mai tarziu aceste pasiuni m-au facut sa cumpar diverse carti,un microscop,binoclu si chiar mi-am confectionat o luneta,care sa-mi completeze notiunile ce se predau in scoala privind astronomia,matematica,botanica, biologia,fizica si chimia si astfel am ajuns ca la 21 de ani deja sa-mi dau seama ca raspunsurile,la toate intrebarile mele privitoare la existenta materiala a lumii,au fost convergente toate spre un singur creator
  al celor vazute si anume DUMNEZEU.Din 25 Decembrie 1995 mi-am dat seama ca trupul este condus de suflet si ca DUMNEZEU este si creatorul sufletelor ,adica si al celor asa zis nevazute.
  Eu am terminat liceul de reala asa cum se numea pe vremea cand am facut liceul.Deoarece eu de la 12 ani am avut conceptii de necredinta privind existenta lui DUMNEZEU, pe la varsta 17 ani un coleg de-l meu mi-a dat sa citesc o carte in care filozoful Spinoza isi sustinea teoria sa asupra existentei lumii si astfel am fost atras spre filozofie.Trebuie sa stii ca am urmat si un an la facultatea de matematica dar am renuntat,pentru ca am fost indignat de faptul ca erau prea multe materii fara nici o legatura cu matematica precum pedagogia copilului prescolar, pedagogia copilului scolar, materialism dialectic,socialism stiintific si desi profesorul meu de analiza matematica m-a rugat sa raman ,eu am refuzat si acum imi pare rau.Am fost fascinat de teoria relativitatii a lui Enstein despre care astazi constat cu regret ca este total gresita si incerc sa gasesc altceva care sa explice anumite fenomene care azi sunt sustinute aparent de teoria relativitatii,ca de exemplu pe baza teoriei generalizate a relativitatii,Einstein a justificat variatiile neexplicate ale miscarii pe orbita a planetelor si a prezis curbarea luminii stelare in vecinatea unui corp masiv ca de exemplu Soarele,dar eu nu cred in aceste explicatii ale lui Einstein prin teoria sa.Explicatiile mele sunt mai simple caci se bazeaza pe revelatii dela DUMNEZEU.
  Daca intamplator,intalnesti vreun matematician,as vrea sa ma pui in legatura cu el,mutumindu-ti pentru asta anticipat.Eu cred ca stii unul,dar nu vrei sa-ti reproseze acesta ca il tracasez si pe el!?!
  In ceea ce priveste Adevarul,acesta nu poate fi decat confundat cu DUMNEZEU iar eu nu sunt de o parte sau alta a Adevarului ci zi de zi ma scufund in Adevar pana la contopirea cu DUMNEZEU chiar in trup fiind,caci DUMNEZEU este singurul Adevar.
  Din pacate intentiile sunt bune dar faptele sunt rele si contrazic bunele intentii ale stapanirii. Un exemplu este lupta contra fumatului care este o intentie buna prin scrierea pe pachetele de tigari,”fumatul dauneaza grav sanatatii” precum si ilustrarea grotesca a ceea ce ar putea sa ni se intample daca fumam.Eu cred ca ar trebui interzisa fabricarea de tigari ca fiind la fel de nociva ca si industria drogurilor,a plantelor si animalelor modificate genetic precum si clonarea acestora dar vezi bine ca toate acestea aduc profituri imense celor care conduc,manipuleaza si dezbina lumea si stii bine cine conduce azi lumea.
  Nu mai vreau sa sriu nimic de politica!
  Am intrat pe roportal.ro si am vazut ca ti-au cam criticat ideile multi utilizatori ai forumului.
  Am citit de mult despre Sundar si eu iti scriu ca este o minciuna ceea ce a spus acesta si ceilalti pentru ca acestia contrazic ceea ce este scris in Biblie si anume faptul ca inainte de venirea a doua a lui Iisus va veni Ilie care va pune toate la locul lor asa cum au fost facute de la Facerea lumii de catre DUMNEZEU adica va fi pace astfel incat leul si gazela,lupul si oaia vor paste in pace iarba iar oamenii vor trai in buna pace intre ei si nu vor mai omori animalele pentru hrana si imbracaminte si in acest sens citeste ziua a sasea a Facerii din Vechiul Testament. De la Iisus si Apostolii sai nu a mai fost nici un Prooroc pe pamant.Toti asa zisii prooroci aparuti dupa Apostolii lui Iisus sunt prooroci mincinosi si este bine sa ne ferim de acestia si de proorociile lor mincinoase.

  Tema 3:
  Crezi in existenta sufletului?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 30. „Mai tarziu aceste pasiuni m-au facut sa cumpar diverse carti,un microscop,binoclu si chiar mi-am confectionat o luneta,care sa-mi completeze notiunile ce se predau in scoala privind astronomia,matematica,botanica, biologia,fizica si chimia si astfel am ajuns ca la 21 de ani deja sa-mi dau seama ca raspunsurile,la toate intrebarile mele privitoare la existenta materiala a lumii,au fost convergente toate spre un singur creator
  al celor vazute si anume DUMNEZEU.Din 25 Decembrie 1995 mi-am dat seama ca trupul este condus de suflet si ca DUMNEZEU este si creatorul sufletelor ,adica si al celor asa zis nevazute.”

  Asa este, in acest adevar cred si eu: Dumnezeu sta la baza a tot.
  Doar ca, te intreb, cine spui tu ca este Dumnezeu?
  Pentru ca aici se intampla divergenta noastra…

  Socrate, stii cine sunt eu?
  Uite, eu sunt nimic altceva decat un amalgam de atomi in urmatoarea proportie: Oxigen-65%, Hidrogen-10%, Carbon-18%, Azot-3%,Calciu-1,6%, Fosfor-1%, Potasiu-0,35%, Clor-0,15%, Magneziu-0,05%,Sulf-0,25%, Fier-0,008%, Iod 0,00004%, ceva Cupru, Zinc, Mangan, Cobalt, Litiu, Strontiu, Aluminiu, Silicon, Plumb, Arsenic si Uraniu…

  DIFERENTA dintre simplii atomi si omul cu care stai de vorba, reprezinta nu doar munca de creatie, ci chiar Dumnezeu. Organizarea incredibil de minunata a atomilor, reprezinta insasi vointa lui Dumnezeu. Dumnezeu nu scrie cu creionul, dar scrie genele.
  Sufletul meu simtitor, prin care gust viata, reprezinta instinctele tinute in frau de ratiunea numita Dumnezeu.
  Inteligenta, cea care ma face sa pot admira un peisaj, spre deosebire de celelalte animale, care sunt ca si ‘oarbe’, sau care ma face sa vibrez dupa corzile viorii, spre deosebire de celelalte animale, care sunt ca si ‘surde’, este mintea lui Dumnezeu.

  Socrate, ai vazut vreodata un animal plangand?
  Pentyru ca noi plangem… Noi putem sa plangem, Socrate… Noi traim cu adevarat.

  Constiinta care imi arata intotdeauna drumul bun, care ma mustra cand am gresit, care ma invata sa fiu bun, sa fiu cumpatat, sa nu fac excese, sa nu fumez, sa nu fur, sa nu… este vocea lui Dumnezeu.

  Inspiratia care ma aduce de la cele lumesti la creion si hartie (de fapt, la taste…) este voia si intentia menifestata a lui Dumnezeu.
  Ce sa-ti mai spun?
  Tu cine spui ca este Dumnezeu? Un corp batran ce sta pitit prin vid?

  Socrate, uita-te intr-o intersectie aglomerata. Acolo ai sa vezi masini mici si mari, care transporta oameni si marfa; ai sa vezi pietoni, semafoare, reclame, strazi si blocuri, pomi, trotuare si rigole, roti si tramvaie: toate aceste sunt atomi. Exact de acelasi tip cu ceilalti ce se gasesc din belsug prin univers. Diferenta este ca acestia sunt ordonati de Dumnezeu. Aici este Gradina Raiului, Socrate. Aici este Dumnezeu, de ce refuzi sa-l vezi, strigand in acelasi timp ca-l iubesti si ca te scufunzi in adevarul lui, in fiecare clipa?

  Ai doua lumi, pe care crezi ca a creat-o Mintea cea mai Luminata din Univers:
  1. Stam, ne rugam si ne iubim cu totii, asteptand sa treaca viata, dupa care mergem in Rai.
  2. Muncim, cautam, ne framantam, cercetam, evoluam, ne ferim, devenim, o mare familie fericita, traim, construim o lume sau mai multe lumi, organizate dupa principiile lui Dumnezeu pe alte planete. Salvam si inmultim viata. Minunea creatiei lui Dumnezeu!
  Ma poti intelege mai bine in cazul in care un asteroid ne va distruge, iar noi, care ne-am invartit mii de ani in jurul cozii, nu vom putea sa fim in stare sa ne aparam. Si implicit, sa fim la inaltimea steptarilor CREATORULUI NOSTRU!

  Ce crezi ca vrea Dumnewzeu? Sa ascultam comenzile lui, sau stam paralizati?
  Sa spunem ca totul si orice este satana…

  Noi suntem mainile si trupul lui Dumnezeu. Dumnezeu este Creator, nu pomanagiu. Dumnezeu vrea sa evoluam, nu sa stam cu mana intinsa, cersind mila si bunastarea Raiului.

  Daca ai avea o gradina frumoasa, si ai pune sa fie ingrijita de ucenicii tai, ce vei spune cand, intorcandu-te dupa o vreme, o vei gasi atacata si mancata de boli si daunatori, iar pe ucenicii tai, in genunchi, cu barbi pana la pamant, si rugandu-se la tine?
  Nu ai prefera tu mai mult ca ucenicii tai sa apere gradina si sa o munceasca?
  Pentru ca asta vrea si Dumnezeu de la noi, Socrate!
  Sa terminam cu cersitul. Sa terminam cu orbirea mintii. Sa terminam cu mentalitatea frunzei ce incepe sa se vestejeasca si care se infioara la briza vantului ce, stie, va urma, oricum.
  Sa incepem sa ne vedem ca parte a copacului falnic din universul rece si mort!

  Asta spune si Sundar, dar tu nu ai ochi sa vezi!

  Intelege, Socrate, si spune mai departe…

 31. …”Tema 3:
  Crezi in existenta sufletului?”

  Banuiesc ca ai vrut sa spui: Crezi in existenta sufletului DUPA MOARTE, nu?

  Si atunci ce ar mai fi MOARTEA, Socrate? O clipa? O joaca? Sau nu ar mai fi deloc?

  Tu crezi ca NU EXISTA MOARTEA?
  Eu cred ca DA, EXISTA…
  Si ca dureaza o eternitate!

 32. DUMNEZEU i-a spus lui Moise:”EU SUNT CEL CE SUNT” si asa iti scriu si eu si sunt fericit de revelatiile pe care le-am primit de la DUMNEZEU si sunt nefericit ca l-am hulit o vreme si doua vremi jumate nu l-am cautat si iata se implineste o vreme de cand il caut si il rog sa ma ierte pe mine pacatosul.
  Citeste Vechiul Testament,”Iesirea”,cap.3,versetele 12,13,14,15 si vei afla cine este DUMNEZEU.

  Si un om mort are aceiasi atomi dar omul nu mai plange nu mai rade.
  Deci cand plange si rade un om,cine plange si rade de fapt?Raspunsul este unul singur:Sufletul omului care sutine amestecul de atomi ce formeaza omul ca trup, caci DUMNEZEU l-a facut pe om luand tarana din pamant si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie.Atomul de hidrogen sau oxigen…este indestructibil pentru ca sufletul atomului este cu un grad de constientizare foarte mic fata de Sufletul omului.Noi am putea trai vesnic in trup si am putea fi oriunde in univers daca Sufletul s-ar hrani numai cu hrana cea din Cer.Asa se explica de ce atomii sunt vesnici si de ce bacteriile rezista in vidul cosmic miliarde de ani,caci asa cum ti-am mai scris cu cat sufletul are un grad de constientizare mai mic atunci traieste in trupul sau mai mult timp in aceasta stare dar sufletul,indiferent de gradul sau de constientizare, va exista pur si simplu vesnic astfel incat in afara trupului notiunea de timp dispare pentru suflet si de fapt notiunea de timp este o inventie a omului pentru a ordona evenimentele sale existentiale.

  Maimutele plang si rad,papagalii imita plansul si rasul,caini scheauna cand sufera adica plang,latra specific si dau din coada cand se bucura….si plantele plang si se bucura dupa cum noi le ingrijim sau vrem sa le distrugem fie si nu mai gandind bine sau rau asupra lor si daca am avea urechi am auzi cum plange pamantul de cate ingrasaminte artificiale si pesticide i se administreaza pentru a ne da recolte neecolgice si modificate genetic iar plantele sunt din ce in ce mai sensibile la daunatori si in final ne dauneaza noua si animalelor,daca asta este raiul tau eu nu mai vreau sa traiesc in astfel de iad si stii bine ca am dreptate.
  Stiai ca DUMNEZEU a poruncit oamenilor ca sase ani sa lucreze pamantul iar in al saptelea an sa-l lase sa se odihneasca si pe el sa nu creasca nimic decat ceea ce va creste de la sine?
  Citeste Vechiul Testament,”Leviticul”,cap.25,versetele 3,4,5,17,18,19,20,21,22.
  Iar omul vrea sapte recolte intr-un an si iata iadul care il construiesc ucenicii raului pe pamant si acesti ucenici vor da socoteala lui DUMNEZEU.
  Ai facut vreodata calculul cati oameni ar putea trai pe pamant deci pe uscat daca ar trai numai cu iarba care da seminte si pomul care da roade si fara ca acestea sa fie fierte si coapte?Fa un calcul si vei vedea ca daca mai continuam sa traim gresit lumea se va autodistruge din cauza lipsurilor pentru ca din plante facem mii de produse fierte,coapte si pline de conservanti si adaosuri malefice pentru trupurile oamenilor si astfel cu ajutorul lui satan au aparut bolile la plante,animale
  si oameni iar tot cu ajutorul aceluiasi satan omul a inventat medicamentele care pe termen lung a dus la slabirea imunitatii omului care era foarte mare la facerea omului de catre DUMNEZEU.
  Tu scrii ca omul a evoluat de la atom la maimuta,omul salbatic si stii ca lipseste cel putin o veriga pana la om si eu te intreb:
  -de cand exista homo sapiens?
  -de cand exista homo sapiens sapiens?
  -cum iti explici ca au rezistat speciile umane milioane de ani fara a avea cunostintele noastre privind supravietuirea in conditii foarte vitrege?

  Daca vom respecta Legea lui DUMNEZEU echivalenta cu cele Zece Porunci data prin Proorocul Moise precum si alte Porunci date prin Prooroci Adevarati va fi suficient ca sa fim aparati de orice rau fie chiar meteoriti.

  Ucenicii lui satan au poluat pamantul,aerul,apa, plantele,animalele si pe oameni si daca tu crezi ca DUMNEZEU va accepta sa poluam si universul cu inventiile noastre dezastroase atunci inseamna ca DUMNEZEU e mult prea rabdator si mi-e teama ca va veni din nou Proorocul Ilie care va zice asa:”Sapte ani sa nu dea rod nici o samanta de planta,sa nu dea rod nici o samanta de animal si sa nu dea rod nici o samanta de om chiar de va fi ploaie,soare,racoare si caldura la vreme si nu vor fi furtuni distrugatoare,cutremure sau incendii si nici razboaie pe pamant si oamenii si animalele se vor hrani doar cu iarba cea verde,cu lastarii si frunzele copacilor.”Si va face DUMNEZEU dupa voia Proorocului Ilie asezand astefel toate lucrurile asa cum au fost la Facere pentru ca astfel sa fie pregatita venirea a doua a lui Iisus si Iisus va desparti pe cei buni de cei rai si cei rai ii va trimite in ghena focului,adica in iad.

  Moartea nu exista decat pentru trupuri.Eu cred in existenta Sufletului si inainte de intrupare si in trup si dupa moartea trupului.Cred in reincarnare.
  Citeste Vechiul Testament,”Ecclesiastul”,tot cap.12 si in special versetele 6,7 precum si Noul Testament,”Evanghelia dupa Matei”,cap.17,versetele 10,11,12,13.Asa se explica de ce unii sunt mai evoluati din punct de vedere spiritual si primesc revelatii Adevarate de la DUMNEZEU.

  Tema 4:
  Crezi in existenta sufletului numai in trup?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 33. Socrate draga, crede-ma ca desi imi face o reala placere comunicarea cu tine, cu sufletul tau, totusi divergenta totala a parerilor noastre, de doua polaritati diferite, conduce spre o inutilitate.
  Ma simt de parca am vorbi in doua limbi diferite. Sau ca am fi doi surzi care isi vorbesc unul altuia.
  Asa ca sper sa nu te dezamagesc, insa eu as dori sa ies din acest ‘dialog’ al surzilor…
  Iti doresc sa apuci cat mai curand sa scapi de influenta dogmelor infasurate precum o panza in jurul ochilor mintii.

  Si te astept, nu uita, sa vii alaturi de singurul Dumnezeu, cel ADEVARAT, ce cu greu poate fi distins printre atatea plasmuiri…

 34. Si inca ceva, Socrate draga…

  „Am intrat pe roportal.ro si am vazut ca ti-au cam criticat ideile multi utilizatori ai forumului.”

  Si le foarte multumesc. Sincer!
  Cu ceva vreme in urma, cei care aratau adevarul maselor prizoniere ale dogmalor, erau fie rastigniti, fie arsi pe rug, fie blamati sau inchisi, pentru erezie, blasfemie sau… vrajitorie.

  Si totusi pamantul este o sfera ce se invarte in jurul soarelui si nu o insula ce sta pe spatele unei broaste testoase, Iisus nu a fost un profet mincinos ci chiar Fiul lui Dumnezeu.

  „E pur si muove”
  Lumea noastra…

 35. Iar te-ai suparat si imi pare sincer rau.

  Desi nu mi-ai raspuns la tema 4,inteleg ca tu crezi ca sufletul exista numai in trup.

  Moartea sufletului nu exista,iar o mare parte a trupului se transforma in atomii elementelor adica in tarana din pamant din care l-a facut DUMNEZEU,iar oasele dureaza foarte foarte mult timp.

  -Cum arata Sufletul omului?
  Sufletul omului este cam de aceiasi forma ca a trupului
  si are o culoare galben-aurie,a carui masa de repaus este egala cu zero si care poate trece prin orice material si poate sa se deplaseze oriunde si cu orice viteza doreste cu voia lui DUMNEZEU.In momentul in care Sufletul omului paraseste trupul funia de argint se rupe de trup.
  -Din ce este alcatuit Sufletul omului?
  Sufletul omului este alcatuit in asa fel incat are in constitutia sa implementat de DUMNEZEU codul genetic al Fcerii care creiaza si sustine ADN si ARN in trup.

  Si totusi se misca lumea noastra dar numai pentru ca exista in toate cele materiale sufletele.

  Dialogul nostru poate fi doar al orbilor ,pentru ca nu ne-am vorbit niciodata.Oare cine este orb si cine nu?

  Iisus a fost mai mare decat un Profet Adevarat caci El este Fiul lui Dumnezeu si a fost nascut iar nu facut.

  De ce nu-mi raspunzi la intrebarile mele cu contraargumente care sa fie convingatoare?

  Propune tu o tema si eu am sa-ti raspund.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 36. Nu m-am suparat, Socrate, crede-ma te rog.
  Pur si simplu vad cum raspunsul tau nu se gaseste nici in sfera rationalului si nici in cea a logicii. Faptul ca faci trimitere la textul Bibliei, pentru mine este ca si cum nu mi-ai raspunde. Pot sa ma duc si singur sa citesc pasaje din ea. Eu vreau sa aud parerea ta. Si o parere care sa fie RATIONALA, si conforma pe cat posibil cu realitatea cognoscibila.

  „Propune tu o tema si eu am sa-ti raspund.”

  Uite o tema…
  Daca Iisus nu ar fi fost omorat prin rastignire, folosindu-se instrumentul de tortura CRUCEA, ci ar fi fost, sa spunem spanzurat, folosindu-se SPANZURATOAREA, te intreb, in cimitire, la capatul mortilor nostri ar fi fost montate, in loc de cruci, spanzuratori?
  Iar noi, in Biserica, in loc sa ne facem semnul crucii, ni l-am fi facut oare pe cel al unei spanzuratori?

  Te intreb acest lucru, pentru ca mi se pare un lucru nelalocul lui, ca sa gasim ca simbol al binelui ce reprezinta Iisus, pe chiar INSTRUMENTUL TORTURII SALE!
  Asta apropo de profetii mincinoase…

  Ce spune ratiunea din tine?

 37. Daca nu ar fi existat DUMNEZEU atunci cu siguranta ca probabil asa ar fi fost cum spui tu.Dar cum DUMNEZEU exista,fii sigur ca numai cu voia lui DUMNEZEU se fac toate si cum le face DUMNEZEU sunt bune foarte si asta este dovada ca DUMNEZEU a permis doar rastignirea lui Iisus Hristos pe Cruce si cand Crestinii isi fac semnul Crucii in mod constient participa la rastignire alaturi de Isus Hristos plangand pentru marea nedreptate facuta Mantuitorului si deci facand semnul Crucii,noi Crestinii,aducem aminte urmasilor celor care l-au rastignit pe Iisus ca Iisus a fost rastignit fara a avea vreo vina,dar a treia zi Iisus a inviat asa cum a si Profetit El insusi si asa cum s-a proorocit chiar cu mult timp inainte de intruparea lui Iisus pe pamant.

  Totusi te rog scrie-mi cum pot sa se miste cu viteze asa de mari electronii in jurul nucleelor atomilor si de ce atomii nu-si inceteaza existenta atata timp cat nu intervine vointa lui DUMNEZEU.

  De ce nu-mi raspunzi la intrebarile mele cu contraargumente care sa fie convingatoare?

  Astept inca o tema.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 38. Cate carti „Civilizatia inilor-…..” poti da gratuit?

 39. Ceva nu inteleg?Eu am am scris o fraza si am transmis imediat la ora 6:28 pm si vad ca este inregistrat la 4:28 pm.

 40. Cate carti “Civilizatia inilor-…..” poti da gratuit?

  Cate iti vor fi necesare.

  „Totusi te rog scrie-mi cum pot sa se miste cu viteze asa de mari electronii in jurul nucleelor atomilor si de ce atomii nu-si inceteaza existenta atata timp cat nu intervine vointa lui DUMNEZEU”

  De ce te mai intrebi, daca electronii asculta de vointa lui Dumnezeu…

  Oricum, cu crucea nu m-ai lamurit.
  Daca lasi totul pe seama lui Dumnezeu, atunci nu-si mai au rost nici intrebarile si nici reprosurile, pentru ca pentru toate, a hotarat Dumnezeu…
  Spune-mi, chiar, lui Iuda ce repros ii mai poti aduce?
  Nu si el a facut ceea ce a hotarat Dumnezeu? Cum mai ar fi ajuns Iisus pe cruce, daca, nu-i asa, Iuda nu ar fi tradat. Sigur, cei ce au pus pretul nu au nici o vina, cei ce au platit recompensa de asemenea, cum de altfel, nici cei care l-au torturat, biciuit, batjocorit si in final ucis.
  Nimeni nu are nici o vina, pentru ca, cu totii, au ascultat de scenariul lui Dumnezeu…
  Ar fi ca si cum actorii, dupa terminarea piesei de teatru, l-ar preda politiei pe cel ce a jucat rolul unui hot…

  In orice caz, daca pe copilul cuiva l-ar ucide niste ticalosi, spanzurandu-l, nu vad nici o circumstanta prin care parintii iubitori ar purta la gat mici spanzuratori de argint, la capul patului in loc de crucifix, o spanzuratoare, iar la capul mormantului, in loc de cruce, de asemenea, o mare spanzuratoare din lemn sau marmura!
  Alta decat ca ar fi total indusi in eroare…

  Sigur, daca tinem cu adevarat la Iisus, ca persoana care a trait calvarul mortii in chinuri, si ca simbol al binelui.

 41. Daca te-am lamurit privind atomi,ca acestia sunt sustinuti de sufletele lor si DUMNEZEU,inseamna ca incepi sa-ti dai seama ca am dreptate.
  Pentru toate a hotarat,hotaraste si va hotari de-a pururi doar DUMNEZEU caci si asa zisul liber arbitru tot DUMNEZEU l-a hotarat pentru ca DUMNEZEU nu ne vrea cu forta ci cu iubirea totala fata de EL.
  Poti sa-mi trimiti gratuit 500000 de exemplare din cartea „Civilizatia inilor….”!?!
  Nimic nu se intampla fara voia lui DUMNEZEU,pana si satan face voia lui DUMNEZEU.Citeste in Vechiul Testament,”Cartea lui Iov”,cap.1 si cap.2 si poate ai sa intelegi de ce l-a tradat Iuda pe Iisus,iar Iuda nu a fost decat unealta lui satan in a se face voia lui DUMNEZEU.
  Nu poti intelege simbolul Crucii decat daca iti este dat de la DUMNEZEU.
  Daca tu nu propui teme iti propun eu.

  Tema 5:
  Sufletul este nemuritor?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 42. Da Socrate, exact despre atomii vorbeam…

  Pentru ultima oara:
  – eu cred ca Dumnezeu l-a inspirat pe Iisus sa ne vorbeasca despre ceea ce trebuie sa facem pentru a putea deveni o mare familie fericita, bazata pe adevar si bunatate, formata din oameni responsabili, precum furnicile dintr-un musuroi. Pentru ca devenea un pericol pentru Biserica acelor vremuri, bazata pe afaceri oneroase si nu pe propavaduirea valorilor trimise de Dumnezeu, acestia au pus pret pe capul lui Iisus. Si mai departe, au infrant si manipulat orice opozitie aparuta, crucificandu-l pe Iisus. Privind din punctul de vedere al zilelor noastre, cand gestul lui Iisus a condus la aparitia a 3 miliarde de credinciosi, poti accepta ca sacrificiul sau a fost necesar. Si poti spune ca asa trebuia sa se intample,pentru a se ajunge unde s-a ajuns, si deci ca asa a fost voia lui Dumnezeu.
  Personal cred ca daca Iisus ar fi trait pana la adanci batraneti si ar fi fost recunoscut ca mesager al Domnului, ar fi facut cu mult mai mult pentru evolutia noastra spirituala, decat a produs prin sacrificiul sau. Necazul sau insa, a fost medievalitatea in gandire a celor ce l-au urmat, orbeste. Acestia, nu ar fi fost miscati de vorbele sale inteligente, cum nici in ziua de astazi nu se intampla asa ceva. Ei nu pot vedea decat prin prisma sacrificiului, si anume ca s-a gasit un tap ispasitor (miel, scuze, miel… ispasitor) pentru pacatele lor nenumarate. S-a gasit cineva care sa se secrifice pentru ca ei sa poata trai in pacat linistiti, pana la adanci batraneti, dupa care primesc din oficiu cate un bilet dus-ramas, direct in RAI…
  – tu, Socrate, spui cam asa:
  1. Dumnezeu este Iisus.
  2. Iisus este Dumnezeu.
  3. Dumnezeu s-a transformat in Iisus, apoi a facut in asa fel incat satan, Caiafa, Biserica, si populatia iudee sa-l crucifice pe Iisus (Dumnezeu).
  4. Desigur, ca desi Dumnezeu este nemuritor, a murit pe cruce. Asta ca sa simtim noi regrete adanci.
  5. Dar de fapt nu a murit, caci a inviat. Practic, ne-a pacalit, spui tu.
  6.Dumnezeu, mai spui tu, a hotarat si tradarea lui Iuda, si, concluzionezi tu, ca totusi acesta este vinovat. Vinovat ca nu a fost mai puternic decat Dumnezeu, se intelege… Ca sa poata sa refuze ceea ce acesta a hotarat acesta, nu?
  7. Mai spui ca si vointa lui satan este scrisa si hotarata tot de Dumnezeu. Ca si cum Dumnezeu isi trage pe mana pe satan, precum pe o manusa, iti trage cu ea un pumn in cap, si dupa ce o arunca pe jos, tu te repezi la manusa, si o blestemi…
  Cum spuneai:
  „si poate ai sa intelegi de ce l-a tradat Iuda pe Iisus,iar Iuda nu a fost decat unealta lui satan in a se face voia lui DUMNEZEU.”
  Da, intradevar, unul din noi sustine o irealitate. Unul din noi este orbit de diavol.
  Una dintre povesti este o nebunie absurda…
  Care oare?

  „Nu poti intelege simbolul Crucii decat daca iti este dat de la DUMNEZEU.”

  Si asta ar trebui sa tina loc de explicatia logica si rationala, care sa ma convinga ca varianta ta este cea corecta, nu?
  Crede-ma, ca daca doar atat poti sa aduci in apararea credintei tale, nu as vrea sa te am avocat vreodata…

  „Poti sa-mi trimiti gratuit 500000 de exemplare din cartea “Civilizatia inilor….”!?!”

  Iti reamintesc dialogul nostru:
  „Cate carti “Civilizatia inilor-…..” poti da gratuit?

  Cate iti vor fi necesare.”

  Chiar iti sunt necesare 500 000 de exemplare?
  Justifica-le pe fiecare in parte, si ti le trimit degraba!

  Daca nu poti sa raspunzi cu mintea ta, ganduri rationale, mai bine sa nu o faci deloc…

 43. Cred ca trebuia sa pun altfel intrebarea si anume:
  Daca 500000 de oameni intr-o luna de zile iti solicita cartea “Civilizatia inilor-…” atunci tu esti dispus sa le trimiti gratuit aceasta carte?

  La DUMNEZEU toate sunt cu putinta si deci chiar si invierea din morti,chiar daca moartea este declarata de medici si stii bine ca au fost cazuri din acestea,dar mai ales in cazul lui Iisus care a murit si a inviat a treia zi.

  Este irational sa cercetezi efectele si sa nu cercetezi cauzele care produc aceste efecte.Cea mai importanta si singura cauza este DUMNEZEU.

  Acest blog al tau trece prin Londra?Vad ca afiseaza ora Londrei cand transmit comentariul meu.

  Revin cu tema sufletului deoarece nu mi-ai raspuns convingator la „Tema 3″,”Tema 4” si „Tema 5”.Iti reamintesc ca la „Tema 3” tu imi raspunzi vag:
  <>

  Eu vreau un raspuns convingator si de aceea te rog sa-mi scrii cum arata sufletul tau simtitor,ce forma,ce culoare ce constitutie si astfel cele trei teme le includ in „Tema 6”

  Tema 6:
  Exista suflet in trup de om care traieste?Cum arata sufletul unui om care traieste?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 44. „Revin cu tema sufletului deoarece nu mi-ai raspuns convingator la “Tema 3″,”Tema 4″ si “Tema 5″.Iti reamintesc ca la “Tema 3″ tu imi raspunzi vag:”

  Iti raspund la fel de vag:
  La ce BUN, Socrate draga…

  Credinta ta in Dumnezeu se rezuma la un troc: sa fii BUN ca sa ajungi in rai.
  A mea, sa fiu BUN pentru a-l ajuta pe Dumnezeu in dorinta sa de a infaptui raiul pe pamant…

  Iar daca eu nu-l voi prinde, ma gandesc la urmasii nostrii pe pamant.
  Intocmai ca batranul care sadeste un cires din care stie ca nu va apuca sa manance.
  Se gandeste ca in mod sigur, va veni o zi in care semeni de-ai lui se vor bucura de actiunea sa…

  Pentru ca raiul, Socrate, este aici, in dimensiunea in care ne traim noi scurta existenta. Aici unde din aceiasi atomi din care sunt facute stelele si planetele, Dumnezeu i-a ordonat si organizat astfel in plante, animale, tractoare, medicamente, viori si oameni inteligenti care sa se infioare placut si vibreze dupa cum suna coardele ei.

  De aia spun, la ce BUN…

 45. Repet intrebarea:
  Daca 500000 de oameni intr-o luna de zile iti solicita cartea “Civilizatia inilor-…” atunci tu esti dispus sa le trimiti gratuit aceasta carte?

  Ai citit vreodata „Evanghelia dupa Luca”?Citeste si reciteste cap.23,versetele 39,40,41,42,43 si vei vedea ca Raiul este cu totul altceva decat iti inchipui tu si acolo vor merge cei care se caiesc chiar in clipa cand Sufletul este gata sa paraseasca trupul.
  Tuturor oamenilor ar trebui sa le fie teama de viata,pentru ca viata e prea scurta si au trait-o in pacat si l-au hulit pe DUMNEZEU si din pacate eu ma numar printre cei mai pacatosi oameni care au trait vreodata pe pamant.De aceea iti scriu,ca tu esti mai tanar ca mine si iti doresc sa-l rogi pe DUMNEZEU sa-ti spuna daca calea pe care mergi tu este buna sau nu.

  Cu tractoarele,viorile mai… sunt de acord dar ce parere ai despre armamente,bombe atomice,droguri, prostitutie,legalizarea casatoriilor dintre homosexuali,dezvoltarea industriei modei indecente si ispititoare,industriei produselor cosmetice ,industriei pornografiei ….;eu iti scriu ca ne aflam pe marginea iadului,iar Raiul e din ce in ce mai departe de noi.
  Eu nu sunt impotriva celor care cerceteaza materia,dar nu pot sa accept ca cercetarile lor sa faca rau precum armele,modificarile genetice,clonele… si sunt impotriva celor care sustin globalizarea si chiar ecumenismul care incalca poruncile si Legea lui DUMNEZEU.

  Tema 7
  Crezi ca sufletul unui om poate sa iasa din trup si apoi sa se intoarca din nou in trup?
  Crezi ca un om poate sa-si vada sufletul,sau o parte a sufletului cu ochii trupului sau?Daca acel om ai fi tu,care ar fi credinta ta dupa aceaste trairi.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 46. „Repet intrebarea:
  Daca 500000 de oameni intr-o luna de zile iti solicita cartea “Civilizatia inilor-…” atunci tu esti dispus sa le trimiti gratuit aceasta carte?”

  Da, m-am gandit si am sa-ti raspund.
  500 000 de exemplare ar cost aproximativ 1.500.000 Euro.

  Inutil sa-ti spun ca nu dispun de aceasta suma.
  Insa…
  Daca 500 000 de oameni ar avea nevoie de cartea mea, si nu altfel decat primita gratuit, sunt convins 100% ca Dumnezeu care mi-a trimis inspiratia de a o scrie, care mi-a insuflat energia si cunoasterea necesara pentru a explica celorlalti vointa sa, sunt convins spuneam, ca mi-ar trimite si modalitatea prin care sa pot tipari aceste 500 000 de exemplare.
  Si chiar daca nu ar face-o, bucuria pe care as simti-o, ar fi suficienta pentru a gasi o solutie.

  Ca atare, raspunsul meu este categoric: DA, as face intr-un fel sa ma achit de aceasta noua sarcina.
  Cu multumirea ca din samnta sadita de Dumnezeu pe terenul mintii mele, ar rasari ‘copacul’ care ar face lumea mai buna.
  Care ar lumina mintile semenilor nostrii…

  Multumit?

  „Cu tractoarele,viorile mai… sunt de acord dar ce parere ai despre armamente,bombe atomice,droguri, prostitutie,legalizarea casatoriilor dintre homosexuali,dezvoltarea industriei modei indecente si ispititoare,industriei produselor cosmetice ,industriei pornografiei ….;”

  Pai Socrate, daca am spus ca Raiul este aici, in dimensiunea vietii constiente, Iadul unde crezi ca s-ar putea afla?
  Nu tot aici?…

  „Tema 7”

  NU! NU! NU!

 47. Eu cred ca ai fost sponsorizat pentru a putea scrie cartea respectiva si 500000 de exemplare la 17 lei cartea rezulta 8500000 lei,adica 2280715,88 euro la un curs euro de 3,7269 lei din 29.02.2008,o suma destul de mare intr-adevar.Daca consideram un pret de productie de 51 de lei atunci suma este de trei ori mai mare.
  Nu stiu care este profitul tau din scrierea acestei carti dar nu cred ca ai multi clienti.
  Sunt curios sa stiu cate carti ” CIVILIZATIA INILOR-
  civilizaţia gândurilor ” s-au editat pana azi si cate s-au vandut!?!

  Ce inseamna:”NU! NU! NU!”? Detaliaza raspunsurile tale la :
  ” Tema 7:
  Crezi ca sufletul unui om poate sa iasa din trup si apoi sa se intoarca din nou in trup?
  Crezi ca un om poate sa-si vada sufletul,sau o parte a sufletului cu ochii trupului sau?
  Daca acel om ai fi tu,care ar fi credinta ta dupa aceaste trairi? ”

  Tema 8:
  Crezi ca au fost si sunt oameni care au raspuns si raspund afirmativ la primele doua intrebari de la
  „Tema 7”?
  Ce crezi despre acesti oameni care raspund afirmativ la primele doua intrebari de la „Tema 7”?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 48. „Eu cred ca ai fost sponsorizat pentru a putea scrie cartea respectiva si 500000 de exemplare la 17 lei cartea rezulta 8500000 lei,adica 2280715,88 euro la un curs euro de 3,7269 lei din 29.02.2008,o suma destul de mare intr-adevar.Daca consideram un pret de productie de 51 de lei atunci suma este de trei ori mai mare.
  Nu stiu care este profitul tau din scrierea acestei carti dar nu cred ca ai multi clienti.
  Sunt curios sa stiu cate carti ” CIVILIZATIA INILOR-
  civilizaţia gândurilor ” s-au editat pana azi si cate s-au vandut!?!”

  Socrate, tu chiar nu poti sa INTELEGI nimic, asa-i?

 49. Si stii de ce nu intelegi? Pentru ca pentru a intelege, ai nevoie de minte, ratiune si inteligenta. Si pe toate trei, tu le treci la auxiliar…

  „Mintea,ratiunea si inteligenta nu pot exista decat ca urmare a existentei Sufletului.”, spui tu.
  Vezi?

  „Corect trebuia sa scrii ca Sufletul nostru este dupa chipul si asemanarea lui DUMNEZEU.”, mai spui.

  Niciodata, Socrate, pentru ca sufletul, dupa parerea mea, este ceva oarecum auxiliar, ceva nascut in urma aparitiei in mintea bipedului de Cro Magnon a constiintei si inteligentei. Uite, animalele nu au constiinta, si nici nu sunt inteligente. Si desi spui despre catelul caruia i-ai dat cateva oase, ca este si el un suflet, totusi, nu poti spune ca animalele au suflet, tot asa cum spui despre om. Este o mica diferenta intre notiuni, o sesizezi?
  Sufletul este cel prin care gustam bucuriile si necazurile vietii. Este ceea ce face tranzitia intre instinctele animalice din noi si inteligenta Divina.
  Sufletul poate exista doar in TRUP (nu si in Duh sau Spirit) INTELIGENT si guvernat de o CONSTIINTA.

  Dar nu te obosi sa ma contrazici, caci nu ai cum sa intelegi ce am spus, cata vreme nu sta scris si in Biblie…

 50. „Sunt curios sa stiu cate carti ” CIVILIZATIA INILOR-
  civilizaţia gândurilor ” s-au editat pana azi si cate s-au vandut!?!”

  Sigur, Socrate, ai prins pana la urma esentialul!
  Nu esti curios ce spun cartile, ci doar statistica…
  Si desigur, PROFITUL.

  Profitul, Socrate, pentru ca vad ca te intereseaza, insumat pentru cele doua carti pe care le-am scris este: MINUS 8-9000 euro, probleme serioase de vedere, si trei-patru ani de munca asidua si acaparatoare.
  Satisfactia este doar una spirituala, si vine din proiectia cartilor dinspre viitor…

 51. Uite, iti dau o adresa:

  http://alexbucur.wordpress.com/2008/02/29/un-martisor-pentru-suflet-picturi-cu-copii-donald-zolan/

  Acolo ai sa vezi manifestari ale sufletului. Ai sa vezi spiritul de observator. Ai sa vezi manifestari ale unei constiinte superioare…

  Vizionare placuta!

 52. Sa pierzi 9000 de euro in trei-patru ani,adica 250 – 187,5 euro lunar este mult si eu cred ca esti sponsorizat de cineva interesat pentru a denigra prin tine Cuvantul lui DUMNEZEU.
  Eu refuz sa schimb Cuvantul lui DUMNEZEU si sa-i dau alt inteles asa cum faci tu si tu cultivi alte sensuri si intelesuri creind astfel o noua religie adica un nou cult potrivnic lui DUMNEZEU.
  Cerul desparte apele de pe pamant adica cele vazute de Apele cele nevazute acolo unde se afla DUMNEZEU si ingerii sai si in Apele unde se afla DUMNEZEU este Raiul.
  Ti-am mai scris ca toate ,de la atom pana la om,au Suflete cu grade diferite de constientizare,iar omul are gradul cel mai mare de constientizare.
  Animalele au si ele suflare de viata,adica Suflete,dar numai Sufletul omului este dupa chipul si asemanarea lui DUMNEZEU,citeste pentru edificare ,Vechiul Testament,”Facerea”,cap.1,versetele 26,27,30 si cap.2,versetul 7.

  Te rog raspunde la ultima intrebare din tema 7
  ” Tema 7:
  Crezi ca sufletul unui om poate sa iasa din trup si apoi sa se intoarca din nou in trup?
  Crezi ca un om poate sa-si vada sufletul,sau o parte a sufletului cu ochii trupului sau?
  Daca acel om ai fi tu,care ar fi credinta ta dupa aceaste trairi? ”

  Foarte frumoase imagini in: „http://alexbucur.wordpress.com/2008/02/29/un-martisor-pentru-suflet-picturi-cu-copii-donald-zolan/”, dar prea idealizate si care exista numai in familiile celor bogati; stii tu cati copii duc lipsuri si sufera pentru ca parintii muncesc si 10 ore ca sa aiba salarii mizerabile?Ajuta-i pe copiii de la orfelinate sau pe copiii cu multi frati daca ai resurse financiare peste nevoile familiei tale.
  Sunt curios sa stiu ce studii ai si la ce firma lucrezi.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 53. Tema 8:

  De ce oceanele au apa sarata?

 54. Tu scrii ca:<>.Dar ce face instinctul uman?Instinctul uman ii dicteaza omului sa distruga animalele si habitatul acestora,sa manance diverse animale si sa se imbrace cu blana lor sau cu haine din pielea lor numai pentru profituri imense.Bravo!Vai de omul cu asa „constiinta superioara” care distruge tot ce a creiat DUMNEZEU.Stii cand avem voie sa taiem un animal si ce animale avem voie sa taiem si de ce?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 55. Uite, Socrate, se pare ca nu ne intelegem de niciun fel.
  Te rog nu imi mai trimite mesaje care nu sunt rationale, caci nu le mai voi publica pe blog…
  Ma voi gandi de doua ori daca mesajele tale vor trece sau nu.

  Cat priveste pe copii bogatilor, ar fi o idee sa fie pradati iar prada sa fie data celor saraci.
  Si ar putea fi si un stat care sa garanteze transferul de bunuri.
  Si statul ar putea fi reprezentat de vajnici aparatori ai maselor de muncitori, alesi chiar din randul lor.
  De comunisti…
  Dar nu iti este teama ca iar vor haitui Biserica?

  Am incercat Socrate, am si facut Fundatie prin care sa ajut copii, o gasesti la adresa http://www.inspiration.org.ro

  dar m-am lovit de munti de inertie, de prostie si de rautate.
  Si am inteles perfect un lucru, si anume ca, daca vrei sa ajuti pe cineva, nu ii umple farfuria cu bucate, caci asta nu este ajutor, ci pomana! Da-i seminte in sac, si o sapa. Iar Dumnezeu va veni cu ploaia…
  Adica, desigur, multa minte!

 56. Incerc sa te conving ca gresesti si nu reusesc pentru ca tu refuzi dialogul si deci nu-mi raspunzi la intrebari si astfel nu ajungem la Adevar.
  Diogene din Sinope,filozof grec,cauta cu o torta aprinsa in plina zi un om cinstit si sunt convins ca nu a gasit cat a trait el pe pamant.
  Citeste Vechiul Testament,”Ecclesiastul”, cap.7, versetele 27,28,29 si ai sa vezi cat de greu este sa gasesti un om;mai rau, eu iti scriu ca nu am intalnit nici un om,iar femei nu mai sunt de mult.

  Nu inteleg de ce numai noi dialogam si nu sunt si altii interesati de ceea ce scriem?!?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 57. Pe omul cinstit nu-l cauti cu torta aprinsa. Si mai ales in toiul zilei!
  Ce spui de treaba asta?

  „mai rau, eu iti scriu ca nu am intalnit nici un om,iar femei nu mai sunt de mult.”

  Socrate, ce spui tu? Nu ai intalnit nici un om, iar femei niciatat? Scuza-ma, dar tu nu consideri femeia ca fiind tot om? Doar barbatul este om? Eu credeam ca om inseamna deopotriva barbat si femeie.
  De treaba asta ce spui?

  Pentru ca nu suntem forum, ci un blog.
  Oricum, in statisticile la care eu, ca si administrator am acces, imi arata 41 de vizite pentru ziua de azi. La „un prim raspuns” si „sa fie o tarie”, doar, sunt 20 de vizite. Ale mele nu se pun, asa ca daca ai sa le scazi pe ale tale, o sa stim cati vizitatori au fost azi.
  Si sa-mi spui si mie, te rog.

 58. Vizite fac si eu zilnic pe acest blog ca sa vad daca mi-ai raspuns tu sau altii.Eu vad ca numai noi dialogam deci nu este nimeni interesat sa dialogheze cu noi.De ce ?!?
  Citeste in „DEX online-informatii” si ai sa vezi ce mai inseamna om si ce mai inseamna femeie si ai sa vezi ca am dreptate.
  Daca esti corect ai sa-mi raspunzi la intrebari ca sa invat si eu ceva.
  Sa stii ca eu am invatat si aprofundat mai bine Biblia datorita si faptului ca am dialogat cu tine pe acest blog si pentru asta iti multumesc sincer ca m-ai ajutat sa-mi intaresc credinta in DUMNEZEU si in Cuvantul sau ce este scris in Biblia crestin-ortodoxa.
  Nu mai fi suparacios si te rog raspunde-mi la intrebari.
  Daca iar am gresit iti cer iertare.
  Nu putem trece la alta tema pentru ca tu nu imi raspunzi la temele de la “un prim raspuns” si “sa fie o tarie”.
  Inteligent om,adica barbat, a fost Diogene din Sinope daca la lumina foarte puternica a Soarelui a adaugat lumina palida a unei torte aprinse pentru a gasi un om cinstit.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 59. „Inteligent om […] a fost Diogene din Sinope daca la lumina foarte puternica a Soarelui a adaugat lumina palida a unei torte aprinse pentru a gasi un om cinstit.”

  Adica, ce vrei sa spui?

  Nu era suficienta lumina de la soare?
  Cinstea este ceva care se vede la lumina soarelui sau a tortei?
  Explica-mi, te rog.

 60. Diogene a adaugat la lumina soarelui lumina unei torte aprinse ca poate asa ar putea gasi un om cinstit dar eu iti scriu ca si daca ar fi doi sori sa lumineze pamantul si tot nu s-ar gasi asa de usor un om cinstit.

  Nu putem trece la alta tema pentru ca tu nu imi raspunzi la temele de la “un prim raspuns” si “sa fie o tarie”.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 61. Te intreb inca o data, Socrate, de ce era nevoie de inca o torta daca Soarele era pe Cer?

  Si inca, daca tu crezi ca Cinstea se vede doar la lumina puternica?

  Nu-mi ocoli intrebarile.

 62. La lumina puternica a Soarelui Diogene n-a gasit nici un om cinstit si atunci a adaugat lumina unei torte aprinse ca poate asa va vedea pe un om cinstit.Eu sunt sigur ca el vedea bine cu ochii sai dar in modestia sa a adaugat o lumina suplimentara la cea a soarelui pentru a nu gresi afirmand ca nu a gasit un om cinstit.
  Repet: „Diogene a adaugat la lumina Soarelui lumina unei torte aprinse ca poate asa ar putea gasi un om cinstit dar eu iti scriu ca si daca ar fi doi sori sa lumineze pamantul si tot nu s-ar gasi asa de usor un om cinstit.”
  Unui om cinstit nu-i este frica sa fie privit in ochi pe cand unul necinstit dar care se rusineaza de necinstea lui la un moment dat ii este teama sa fie privit in ochi mai ales in plina zi si cu atat mai mult cu o torta aprinsa inspre ochii lui,dar foarte multi oamenii erau perversi si fara scrupule caci minteau cu nerusinare in plina zi iar Diogene a vazut in plina zi la lumina tortei aprinse ca nu era nici un om cinstit.

  Tema 8:

  De ce oceanele au apa sarata?

  Tema 9

  Oamenii sunt singurele fiinte rationale in Universul nostru vizibil?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 63. Doamne, Socrate, de pe ce planeta ai sosit tu?

  „Eu sunt sigur ca el vedea bine cu ochii sai dar in modestia sa a adaugat o lumina suplimentara la cea a soarelui pentru a nu gresi afirmand ca nu a gasit un om cinstit.”

  Tu chiar nu stii ce-i aia o metafora?
  Daca cineva spune ca nici toata apa Dunarii nu ajunge sa-l spele de pacate, tu te gandesti sa puna si detergent, ca poate asa ajunge?

  Sunt metafore. Toata Biblia este plina de matafore, adica mici ‘capsule’ lexicale, din care noi trebuie sa intelegem.
  Un fel de pilde…

  In fine, vreau sa intri pe linkul de mai jos, sa treci prin cele 13 pagini, si te astept la ultima ( pe forum). Acolo vor fi si spectatori si comentatori. De ambele parti.

  http://www.roportal.ro/discutii/ftopic43520.html&start=0

  da-i copy la adresa de mai sus, si apoi paste sus, in fereastra, ok?
  Hai!

 64. Toti venim din Cer chiar si tu ,caci acolo stau sufletele care nu s-au mantuit adica cele care nu au acces inca de a intra in Rai sau din fericire nu au ajuns inca in ghena focului adica in iad.

  Citeste mai jos definitia a doua procedee artistice:
  Metafora – Procedeu artistic, element al limbajului poetic, prin care se trece de la sensul prorpiu al cuvântului sau al unei expresii, la un alt sens, pe care cuvântul sau expresia il dobândeste numai prin analogie, prin comparatie. In comparatia initiala, care sta la baza metaforei, termenul cu sens impropriu, figurat, il susbtituie pe cel cu sens propriu, de unde rezulta ca intr-o expresie morfologica exista un inteles usor de intuit si altul mai greu de intuit, sugerat.Iata un exemplu de metafora:
  Metafora din poezia eminesciană Melancolie:

  Părea că printre nouri s-a fost deschis o poartă,

  Prin care trece albă regina nopţii moartă.
  Această metaforă presupune o comparaţia iniţială: luna ca o regină moartă a nopţii, comparaţie bazată pe două similitudini: paloarea astrului şi a unei fiinţe moarte, unicitatea lunii pe cerul nopţii şi prezenţa ei dominantă faţă de celelalte corpuri cereşti, însuşi care apare şi în alte poezii ale lui M. Eminescu. De exemplu, în Scrisoarea I:

  Lună tu, stăpân-a mării, pe a lumii boltă luneci.
  În cazul imaginii artistice din poezia Melancolie, comparaţia apare prescurtată, în lipsa adverbului de comparaţie (cu valoare de prepoziţie) ca şi a termenului lună, în acest mod realizându-se concentrarea prin metaforă, care conferă o expresivitate sporită textului poetic. Contextul ne ajută să intuim primul termen al presupusei comparaţii chiar în absenţa lui, ceea ce demonstrează că, în înţelegerea metaforei, ne putem face abstracţie de suportul contextului.

  Metafora este o figură de stil esenţială, întrucât ea stă la baza altor figuri, cum sunt personificarea, alegoria, metonimia, sinecdoca, epitetul.

  Hiperbola – Procedeu artistic prin care se exagereaza intentionat insusirile unei fiinte sau caracteristicile unui obiect, fenomen, sau ale altei intâmplari, cu scopul de a=l impresiona pe cititor.
  Exemplul meu privind filozoful Diogene nu are nici o legatura cu Biblia si daca cineva a scris despre Diogene atunci putem considera ca acel scriitor a folosit procedeul artistic numit mai precis hiperbola pentru a descrie exact ceea ce Diogene cauta ,adica un om cinstit.
  Exemplul tau cu apa Dunarii si detergent pentru spalare este poluant si deci pasibil de amenda din partea institutiei de Protectia mediului daca am face ceea ce ai scris,dar cred ca poate fi considerat si acest exemplu al tau ca fiind tot o hiperbola.

  In Biblie eu nu vad nici metafore si nici hiperbole ci eu vad doar Adevaruri si Pilde transmise de DUMNEZEU prin Prooroci Adevarati.

  Iata si definitia pildei:
  PÍLDĂ, pilde, s.f. 1. Ceea ce poate servi cuiva drept învăţătură, drept model de urmat, drept termen de comparaţie; ceea ce poate servi ca obiect de imitaţie sau inspiraţie în privinţa formei, aspectului etc.; model, exemplu. ♢ Loc. adv. De pildă = de exemplu, bunăoară, cum ar fi. ♢ Expr. A lua pildă = a imita exemplul cuiva. ♦ Dovadă, probă, indiciu. ♦ Pedeapsă sau măsură drastică, menită să servească drept avertisment şi pentru alţii. 2. Povestire alegorică cu un cuprins religios sau moral, producţie literară cu caracter moralizator, cu o structură apropiată de fabulă; parabolă; p. ext. maximă, sentinţă; proverb, zicală; semnificaţie, tâlc cuprins într-o asemenea povestire, maximă, zicală sau într-o acţiune oarecare, într-o faptă etc. ♢ Loc. prep. (Înv. şi reg.) În pilda (cuiva) = cu aluzie, referitor (la cineva). ♦ Fabulă. – Din magh. példa.

  Deci metafora nu este un fel de pilda.

  Tu de pe ce planeta crezi ca ai venit?

  Nu putem trece la alta tema pentru ca tu nu imi raspunzi la temele de la “un prim raspuns” si “sa fie o tarie”.

  Tema 8:

  De ce oceanele au apa sarata?

  Tema 9

  Oamenii sunt singurele fiinte rationale in Universul nostru vizibil?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 65. Nu ma fi suparat si raspunde cinstit la intrebari sau recunoaste ca nu stii si atunci am sa-ti scriu eu raspunsurile si tu ai sa contraargumentezi.

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 66. Am citit si cred ca am sa intru si eu pe forumul http://www.roportal.ro/discutii/ftopic43520.html&start=0
  ,pentru a incerca sa aflam Adevarul.

 67. Socrate draga, acestea sunt ultimele mesaje postate aici.

  Dialogul, daca-l mai doresti, va fi pe forum.

 68. Nu ma pot inregistra desi imi dau aceleasi nume si mail.

 69. da un mail la suport . Faci o greseala pe undeva.nu te lasa,trebuie sa reusesti, sunt mii de membrii!

 70. OK!Am reusit dar sub alt nume decat Socrate.

 71. Ieri noapte, pe forum, Socrate:

  „Ura! Am inviat! Ma vad si eu pe mine!
  Sunt fericit ! Ma duc sa ma culc.
  NOAPTE BUNA TUTUROR! ”

  O fapta buna?…

 72. Nu mai pot accesa forumul”Roportal”.

 73. Dar ai fost cuminte, oare ?

  Glumeam, Socrate, stai linistit, se mai intampla sa cada reteaua.
  Destul de rar se intampla, dar o sa-si revina.
  Pe curand.

 74. Daca nu pot convinge pe un singur om,adica pe tine,intr-o tema,cum crezi ca as putea convinge pe mai multi cand acestia nu au raspunsuri rationale si decente,ci doar raspunsuri irationale si indecente?Vezi si mesajele de pe topicul E=mc^2 de la „Stiinta,tehnica si inventii” si spune-mi te rog parerea ta.

 75. Acelasi sentiment ma incearca si pe mine…
  Dar asta se intampla numai datorita faptului ca nu se sta pe un subiect pana la capat. Sa se analizeze argumentele fiecaruia, cinstit, si sa se accepte o singura varianta.
  Iar tu esti campion. Ca un peste greu prins in mana.
  Si nu este corect. Prin urmare, parerea mea, este ca tu porti vina.

 76. Socrate a fost un filozof grec care mi-a placut foarte mult si modul sau de ai face pe multi sa-si contrazica proprile lor stiinte si credinte,printr-un sir de intrebari logice la care interlocutorul in final trebuia sa recunoasca ca nu are dreptate,m-a fascinat si pot spune ca am preluat si eu acest mod de a dialoga care pe multi ii exaspereaza.Citeste Socrate-Wikipedia.
  Eu nu ma ridic la valoarea lui si vreau sa-ti spun ca Socrate discuta o tema doar cu un singur om ,ceilalti erau spectatori,ori eu cum sa duc o discutie la capat cand foarte putini accepta sa facem cativa pasi,adu-ti aminte ca nici tu nu acceptai sa continuam discutia in mod logic pana la capat.

  Intrebare:Esti de acord ca au existat si exista oameni autodidacti?

  NIMIC FARA DUMNEZEU!

 77. Ce faci?Unde esti?Raspunde!

 78. Mai am putin si ma sterg cei de pe Roportal din cartea lor,caci multe fantome rele bantue pe Roportal.
  Unde esti?In Japonia?

 79. WoW … Am citit tot dialogul de mai sus …

  Sicer sa fiu sunt de acord cu ambele pareri dar partial…
  Din cite am citit pe acest blog si pe forumuri (freagmente) din/despre „civilizatia inilor” am invatzat multe lucruri si oarecum mi-a deschis mintea spre O gindire logica…
  Nu prea vad rostul „Ratiunii Creatoare”,cind spui ca nu exista viata dupa moarte,si ca sufletul inseamna Mintea,ratiunea si inteligenta,- Aceasta teorie ma duce la gindul ca Ratiune Creatoare este limitata…
  Daca intr-o zi ne vom autodistruge datorita bombelor sofisticate?,zic asta pentru ca este foarte posibil , ce va face Ratiunea Creatoare?,O va lua de la capat?…Dar oare Nu tot Ratiunea Creatoare ne distruge?, ca doar „Ea” ne-a dat bombele sofisticate…
  Binenteles ca asta depinde de oamenii cu sau fara discernamint…
  Eu unul consider ca Isus nu este decit exemplul a cea ce trebuie noi oamenii sa devenim (sa-l urmam),nicidecum sa-l veneram sau sa-l plingem sau sa traim cu frica de Dumnezeu , pentru ca daca ar fi asa, asta ar insemna ca dumnezeu ne iubeste conditionat
  L-am inteles gresit pe Dumnezeu,El nu Pedepseste, nu poate fi personificat,Este ceva ce nu-l vom intelege niciodata, in schimb il vom simti,noi vom deveni Dumnezeu si aceasta scara nu se termina niciodata, ne aflam intr-o evolutie continuua- infinita…
  Cit despre U.E si rezultatul final(„succesul”) nu pot spune decit ca vad doua Probabilitati
  1) Putere Suprema,Conducere.Exploatarea saracilor in mase
  2) Putere Suprema,Justitie,Oameni egali…

  Multi Profeti ce au fost Inspirati de divinitate,au fost intelesi gresit dearece nu aveau limbajul adecvat dar nici intelegerea necesara pentru a exprima inspiratia in mod autentic, dar asta nu insemna a fi o eroare,pentru ca asa a fost sa fie …Toate au un Rost…
  Acestia de fapt au descris legile universale
  Orice Actiune duce la o Reactiune , ci nu,daca vei pacatui atunci vei fi pedepsit…
  Albert Einstein a avut drepate, totul este relativ.Binele si raul sunt diferite parti al aceluiasi lucru…este imposibila Existenta Binelui fara cea a Raului…
  Noi am fost invatati ce este raul, cind el ceste de fapt un concept…
  Intodeauna cind s-a pus accent pe ceva ca fiind numit rau,atunci aceasta capata toata atentia…
  Exemmplu consumul de Marijuana, ecstasy, Numai datorita faptului ca acestea sun ilegalizate ele sunt cautate asa de mult..

  Te rog sa nu iei aceste intrebari si sugestii(pareri) ca niste critici,eu unul consider aceasta carte foarte interesanta si „rationala” dar nu pot fi de acord in totalitate cu ce scrie in ea…

 80. Cercetatorii ne spun urmatoarele
  intreg sistemul solar intra intr-o zona galactica in care exista o energie spatiala cu o frecventa mai inalta. Ce implicatii are aceasta adevarata „baie” energetica? Dr. Berrenda Fox furnizeaza dovezi ale modificarilor ADN-ului si a celulelor in acest interviu acordat Patriciei Resch. Dr. Fox a dovedit prin teste de sange ca unele fiinte au dezvoltat noi lanturi in ADN.
  Dr. Berrenda Fox: Exista schimbari majore, mutatii care nu s-au mai petrecut, dupa geneticieni, de cand se presupune ca viata s-a ivit din apa. Cativa ani in urma, in Mexico City a fost o conventie a geneticienilor din toata lumea, si subiectul principal a fost legat de schimbarile care se produc la nivelul ADN-ului. Ni se intampla cu siguranta o transformare evolutiva, numai ca inca nu stim in ce anume ne transformam
  Dr. Fox: Fiecare are o spirala dubla de ADN. Ceea ce noi aflam acum este ca exista si alte spirale care s-au format. In interiorul spiralei duble exista doua filamente (lanturi) de ADN rasucite intr-o spirala. In intelegerea mea, noi vom dezvolta douasprezece spirale. In aceasta perioada, care pare ca ar fi inceput cu 5 pana la 20 de ani in urma, am fost transformati prin mutatii. Aceasta este explicatia stiintifica. Este o mutatie a speciei noastre in ceva nou pentru care rezultatul final nu este inca cunoscut.

  Schimbarile nu au fost facute publice, deoarece comunitatea stiintifica se teme sa nu inspaimante populatia. Totusi, oamenii se schimba la nivel celular. Lucrez cu copii, chiar acum cu trei care au 3 spirale de ADN. Mare parte dintre oameni stiu si simt asta. Multe religii au vorbit despre aceasta transformare si acum ea devine realitate, in moduri diferite. Stim ca este o mutatie pozitiva chiar daca fizic, mental si psihologic poate fi inteleasa gresit si poate inspaimanta.

  In prezent ne modificam structura ADN (care are acum 2 spirale), de tip vechi, intr-una noua, ce va cuprinde mai multe spirale intrepatrunse. Dar nu numai noi, oamenii, ne schimbam. Intreaga viata de pe planeta sufera aceleasi modificari, pregatindu-se pentru o noua stare de existenta.

  -Asta numesc eu Ratiune Creatoare-Dumnezeu- Divinitate

 81. Dupa cum am spus Evoluam-continuu
  Daca toate acestea de mai sus sunt adevarate, atunci cred cu tarie ca Dumnezeu este Ratiunea creatoare, iar Dumnezeu suntem Noi…
  Eu unul cred in viatza de dupa Moarte, fara acest concept nu as putea sa inteleg aceasta „Ratiune Creatoare”, ce rost ar mai avea „EA” daca totul se pierde…

  „Inversarea polilor ar putea duce la căderea reţelelor de distribuţie a electricităţii, mărirea găurilor de ozon din atmosferă, extinderea aurorelor polare până la ecuator şi chiar derutarea păsărilor migratoare şi a altor animale care se bazează pe liniile magnetice planetare pentru a-şi găsi drumul.”

  Mai mult decât schimbări

  La Academia Naţională de Ştiinte din Siberia, la Novosibirsk, s-au făcut cercetări care au demonstrat că singura explicaţie pentru aceste schimbări multiple din sistemul nostru solar este că întregul Sistem Solar a intrat într-o zonă cosmică unde energia este diferită de ceea ce era până acum, este mult mai intensă.

  Plasma strălucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori în intensitate. Soarele are un câmp magnetic care înglobează întregul sistem solar cu planetele sale. Aceasta este heliosfera care este de forma unei picături, cu alungirea ascuţită în direcţia opusa sensului de mişcare al sistemului.

  Cercetătorii ruşi au studiat partea frontală a heliosferei şi au observat acolo plasmă strălucitoare. Este ca şi cum întreg sistemul solar a intrat într-o zonă cu energie mult mai înaltă (centura fotonică).

  Această energie „aprinde” plasma heliosferei în partea frontală care devine astfel mai luminoasă, mai strălucitoare. Această energie pătrunde apoi în Soare care o va răspândi în întreg sistemul solar, saturând spaţiul interplanetar si determinând creşterea vitezei vântului solar, astfel că toate planetele primesc un „supliment” de energie.

  Este o energie conştientă care schimbă modul de funcţionare al planetei, chiar şi viaţa de pe ea. Pentru că aşa-numitele gene „de balast” din genomul uman se dovedesc a fi adevărate chei pentru evoluţia omului având ca declanşator această energie nouă. Încep să apară tot mai mulţi copii cu uluitoare puteri paranormale, cu o conştiinţă şi maturitate superioară părinţilor.

  Toate aceste schimbări simultane, care au loc la toate nivelele vieţii planetare, duc la o ascensiune generală. O evoluţie a întregii planete, a întregului Sistem Solar.

 82. La aceste Schimbari nu ne putem opune, deoarece fac parte din planul divin-evolutie continua…
  Asa se manifesta Dumnezeu prin Noi…
  Este ceva Bun sau Rau? … aceste schimbari?..Eu unul zic ca Nici una si nici alta ci este pur si simplu Planul Divin din care facem Parte…
  Ne-am obisnuit(prost) sa denumim Lucrurile care sunt bune si care Nu, cind de fapt ele nu sunt nici una si nici alta…

  Ai dat un exemplu intr-o pagina de pe acest blog despre credinciosii care se roaga in neant…
  Eu cred ca este de ajuns sa avem credinta in puterea noastra de creatie ci nu intr-un Dumnezeu separat de noi, de la care asteptam Mila si Iertare…

  Apollo 13 a intrat în istorie ca misiunea cea mai dificilă a NASA. Celebra fraza „Houston, avem o problemă”, rostită de cosmonauţii din staţie, a rămas în istorie. Pierderea controlului asupra modulului punea în pericol succesul misiunii şi exista riscul ca acesta să aterizeze pe sol, făcându-se praf şi omorând pe cei trei cosmonauţi.

  Salvarea a venit prin rugăciune. Milioane de oameni şi-au îndreptat ochii către Dumnezeu şi s-au rugat (în tăcere sau cu voce tare) cu speranţa că cei trei astronauţi se vor întoarce teferi acasă. Chiar Senatul S.U.A. a adoptat o rezoluţie în privinţa rugăciunii. Întreaga planetă s-a rugat. Rezultatul a fost cel scontat, Apollo 13 reuşind să amerizeze în oceanul Pacific, iar cei trei americani au fost astfel salvaţi. Nimic în afara rugăciunii nu poate explica schimbarea de traiectorie a modulului american.

 83. Da, pacat insa ca nu s-a inteles puterea uniunii gandurilor si a constiintelor noastre.
  Atunci se pune in miscare cel mai minunat mecanism divino-omenesc.
  As one
  Cand ne rugam separati, nu se mai inatampla aceeasi minune in univers.

 84. La multi ani, Octav !!! 🙂

 85. Iti multumesc si-ti doresc un an bun, asemenea…

 86. Was a very nice article. I love reading. I recommend to my other friends. Preparation of health in the hands.

 87. major search

  Un prim răspuns | CIVILIZATIA INILOR


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: